Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΒΕΑ: Ζητά παράταση για τα δάνεια μέσω ΤΕΜΠΜΕ

Το ΕΒΕΑ προτείνει στο οικονομικό επιτελείο να προχωρήσει σύντομα στην παράταση κατά έξι μήνες της καταβολής της πρώτης δόσης των δανείων που έχουν λάβει με ευνοϊκούς όρους μέσω ΤΕΜΠΜΕ οι ΜμΕ.

ΕΒΕΑ: Ζητά παράταση για τα δάνεια μέσω ΤΕΜΠΜΕ
Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το θέμα της ρευστότητας στην αγορά και για το ενδεχόμενο αύξησης της φορολογίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις:

"Το ΕΒΕΑ επανειλημμένως έχει επισημάνει ότι στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, με την κρίση να μεσουρανεί στη χώρα μας, το τελευταίο που χρειάζεται είναι η αύξηση των φορολογικών βαρών των επιχειρήσεων και ιδιαίτερα των μικρομεσαίων, που αποτελούν την ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας, στηρίζουν την ανάπτυξη και συμβάλλουν στη μείωση της ανεργίας και στην αύξηση της απασχόλησης.

Το ΕΒΕΑ έχει ήδη θέσει αυτό το ζήτημα στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και έχει λάβει διαβεβαιώσεις ότι δεν υπάρχει καμία πρόθεση για αύξηση της φορολογίας των επιχειρήσεων.

Σε ό,τι αφορά τη ρευστότητα στην αγορά, το ΕΒΕΑ προτείνει στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να προχωρήσει άμεσα στην παράταση κατά έξι (6) μήνες της καταβολής της πρώτης δόσης των δανείων που έχουν λάβει με ευνοϊκούς όρους μέσω ΤΕΜΠΜΕ οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς στην πλειονότητά τους αντιμετωπίζουν ταμειακά προβλήματα, και στη συνέχεια να προωθήσει και νέα μέτρα στήριξης της επιχειρηματικότητας".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v