ΛΑΡΚΟ: Διερευνά το δυστύχημα το ΥΠΑΝ

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης εκφράζει τη λύπη της για το θάνατο του Χρήστου Δόσκορη και τον τραυματισμό άλλων τριών εργαζομένων στο δυστύχημα που έγινε χθες στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ.

ΛΑΡΚΟ: Διερευνά το δυστύχημα το ΥΠΑΝ
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης εκφράζει τη λύπη της για το θάνατο του Χρήστου Δόσκορη και τον τραυματισμό άλλων τριών εργαζομένων στο δυστύχημα που έγινε χθες στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση,

Αμέσως μετά την γνωστοποίηση του δυστυχήματος έγιναν όλες οι ενδεδειγμένες ενέργειες για την εκκίνηση των διαδικασιών πλήρους διερεύνησης του.

Ήδη συγκροτήθηκε επιστημονική ομάδα εμπειρογνωμόνων - μηχανικών για τη διερεύνηση των αιτιών του ατυχήματος και εντός της ημέρας διενεργείται αυτοψία στο χώρο, όπως προβλέπεται από τις διατάξεις της νομοθεσίας. Τα αποτελέσματα της έρευνας θα διαβιβαστούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Η ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης απευθύνει στην οικογένεια του εκλιπόντος τα θερμά της συλλυπητήρια και ζήτησε από τη διοίκηση της εταιρίας να προβεί σε όλες τις ενέργειες που απαιτούνται προκειμένου να εξασφαλιστεί η άμεση οικονομική ενίσχυση της και να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια άρσης των δυσμενών συνεπειών που έχει για την οικογένεια ο θάνατος του εργαζομένου.

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης αρμόδιος για θέματα βιομηχανίας κ. Ιωάννης Μπούγας δήλωσε: «Ήταν πραγματικά ένα δραματικό γεγονός που όλους μας συγκλόνισε. Για μας τώρα προέχει η ουσιαστική στήριξη της οικογένειας του θύματος και η διερεύνηση των συνθηκών και αιτιών του δυστυχήματος. Το τραγικό συμβάν δεν προσφέρεται για μικροκομματική εκμετάλλευση».

Από την πλευρά της η ΓΣΕΕ εκφράζει τη λύπη της αλλά και την εντονότατη διαμαρτυρία της για το νέο τραγικό εργατικό ατύχημα που έγινε χτες ΚΥΡΙΑΚΗ 2/8/2009 και ώρα 07.00 π.μ, στη ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα Λοκρίδας.

Το τραγικό αυτό περιστατικό έρχεται να προσθέσει ένα ακόμα νεκρό και τρεις τραυματίες, στο μακρύ κατάλογο των εργαζομένων που χάθηκαν εν ώρα εργασίας και ανέρχονται από 1.1.2008 στους 147, αναφέρεται στην ανακοίνωση. 

Η  ΓΣΕΕ ζητά ακόμη από την κυβέρνηση και το Αρμόδιο Υπουργείο Ανάπτυξης να δημιουργήσει Τμήμα Επιθεώρησης Μεταλλείων στη Λαμία και την περιοχή της Φθιώτιδας.

---Δήλωση της Φ. Π. Πετραλιά

Για το εργατικό δυστύχημα που σημειώθηκε χθες το πρωί της Κυριακής στην υψικάμινο του εργοστασίου ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός 38χρονου εργαζόμενου και τριών τραυματιών, η Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, κα. Φάνη Πάλλη – Πετραλιά δήλωσε τα εξής:

«Λυπούμαστε βαθύτατα για τον άδικο θάνατο του εργαζόμενου και πατέρα 4 ανηλίκων παιδιών. Θα ήθελα να εκφράσω τα βαθιά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του, καθώς και τη συμπαράστασή μου στους τρεις τραυματίες, και την ευχή μου για γρήγορη ανάρρωση.
Οι αρμόδιες αρχές ήδη διερευνούν τις συνθήκες του θανατηφόρου δυστυχήματος και σύντομα θα γίνει απόδοση ευθυνών.

Κανείς δεν μπορεί να παίζει με την ζωή των εργαζομένων. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με το αρμόδιο Υπουργείο και στο πλαίσιο των δικών μας αρμοδιοτήτων θα είμαστε σκληροί και αμείλικτοι.

Έχουμε ήδη ζητήσει πλήρη και ακριβή ενημέρωση για τα αίτια του δυστυχήματος αλλά και για την κατάσταση της οικογενείας του αδικοχαμένου εργαζόμενου, έτσι ώστε να τους βοηθήσουμε με το καλύτερο δυνατό τρόπο».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v