ΟΣΕ:Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση μεταρρύθμισης

Ολοκληρώθηκε σήμερα με επιτυχία η πρώτη φάση της μεταρρύθμισης του ΟΣΕ με τη συγχώνευση του ΕΔΙΣΥ στον ΟΣΕ.

ΟΣΕ:Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση μεταρρύθμισης
Ολοκληρώθηκε σήμερα με επιτυχία η πρώτη φάση της μεταρρύθμισης του ΟΣΕ.

Με απόφαση των ΔΣ και αφού είχαν προηγηθεί έντονες διαπραγματεύσεις το τελευταίο τρίμηνο, ολοκληρώθηκε σήμερα η διαδικασία συγχώνευσης του ΕΔΙΣΥ στον ΟΣΕ, ενώ η απορρόφηση της ΓΑΙΑΟΣΕ στην ΕΡΓΟΣΕ έχει ήδη πραγματοποιηθεί προ μηνός, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΜΕ.

Ο νέος οργανισμός συμπεριλαμβάνει τον ΟΣΕ και την ΕΡΓΟΣΕ, ενώ η ΤΡΑΙΝΟΣΕ γίνεται πια ανεξάρτητη εταιρεία εκμετάλλευσης, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Το διάστημα που μεσολάβησε από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα έγιναν σημαντικά βήματα προς την πλήρη εξυγίανση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και με νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών, που πρόκειται να κατατεθεί το αμέσως επόμενο διάστημα, θα καλύπτονται πλήρως τα €380.000.000 των οφειλών της μέσα από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που συντελείται με τη συμμετοχή του ελληνικού Δημοσίου.

Με απόφαση του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του πρώτου μεταρρυθμιστικού κύκλου, αντικαθίστανται ο Διευθύνων Σύμβουλος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος.

Στο νέο ΔΣ συγχωνεύεται η θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου και τα καθήκοντα του κ. Γιαννούση αναλαμβάνει ο Καθηγητής του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου και μέχρι σήμερα Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΗΛΠΑΠ κ. Κωστής Μαγουλάς.

Μέλη του νέου Δ.Σ. του ΟΣΕ αναλαμβάνουν οι κύριοι:

1. Γιώργος ΔΟΥΚΙΔΗΣ, Καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών
2. Σταμάτης ΚΟΥΡΟΥΔΗΣ, Χημικός Μηχανικός – Επιχειρηματίας
3. Δημήτρης ΚΟΥΣΟΥΡΗΣ, Δικηγόρος
4. Δημήτρης ΡΟΥΣΣΟΠΟΥΛΟΣ, Σιδηροδρομικός και Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΔΙΣΥ
5. Γιώργος ΣΤΑΣΙΝΟΣ, Πολιτικός Μηχανικός
6. Αλέξανδρος ΤΣΙΑΜΟΥΡΗΣ, Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΜΠ.

Στο νέο ΔΣ εκτελεστικό μέλος θα αναλάβει ο κ. Δημήτριος Ρουσσόπουλος.

Κατά τη μεταβατική περίοδο και μέχρι της αναλήψεως των καθηκόντων του νέου ΔΣ του ΟΣΕ, με βάση τον κανονισμό της Βουλής, χρέη προσωρινού Προέδρου συνεχίζει να εκτελεί ο κ. Εμπέογλου και εκτελεστικού μέλους θα ασκεί ο κ. Μαγουλάς.

Το νέο ΔΣ του Οργανισμού επωμίζεται το βάρος της ευθύνης για τα επόμενα βήματα της μεταρρύθμισης που ήδη ξεκίνησε στον ελληνικό σιδηρόδρομο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v