Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διαγωνισμός για σύνδεση ταμειακών - εφορίας

Το υπουργείο Οικονομίας αποφάσισε τη διενέργεια διαγωνισμού για την ανάθεση της online σύνδεσης των ταμειακών μηχανών και των μηχανισμών έκδοσης τιμολογίων όλων των επιχειρήσεων της χώρας με τη ΓΓΠΣ.

Διαγωνισμός για σύνδεση ταμειακών - εφορίας
Το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών αποφάσισε τη διενέργεια δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού για την ανάθεση της υπηρεσίας της online σύνδεσης των ταμειακών μηχανών και των μηχανισμών έκδοσης τιμολογίων όλων των επιχειρήσεων της χώρας με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.

Σκοπός είναι να παρέχεται άμεση ενημέρωση ώστε να σταματήσει το φαινόμενο της έκδοσης πλαστών τιμολογίων και να καταπολεμηθεί δραστικά η φοροαποφυγή και η φοροδιαφυγή στον ΦΠΑ.

Η μορφή της διαγωνιστικής διαδικασίας που επιλέχτηκε είναι αυτή του ανταγωνιστικού διαλόγου, ενός καινοτόμου θεσμού του κοινοτικού δικαίου (άρθρα 29 της οδηγίας 2004/18/ΕΚ και 23 του Π.Δ. 60/2007 περί προσαρμογής της ελληνικής νομοθεσίας στις διατάξεις της ανωτέρω οδηγίας).

Και αυτό γιατί λόγω της πολυπλοκότητας της υπηρεσίας αυτής δεν είναι δυνατή η εκ των προτέρων ακριβής περιγραφή των τεχνικών προδιαγραφών της σχετικής προκήρυξης και εν γένει των λύσεων, οι οποίες θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες της αναθέτουσας αρχής για την υλοποίηση αυτής της υπηρεσίας.

Η διαδικασία θα διεξαχθεί σε δύο στάδια: Στο πρώτο οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν να υποβάλουν τις τεχνικές προτάσεις τους ώστε να υλοποιηθεί η ανωτέρω υπηρεσία, ενώ στο δεύτερο στάδιο θα κληθούν να υποβάλουν την τελική προσφορά τους βάσει της λύσης ή των λύσεων που θα έχουν επιλεγεί από την αναθέτουσα αρχή, ως η πλέον κατάλληλη - κατάλληλες για την εξυπηρέτηση της υπηρεσίας. Ήδη, εκπονείται το σχέδιο της σχετικής προκήρυξης, το οποίο υπολογίζεται πως θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v