IiG: Επιχειρηματική αποστολή στο Τελ Αβίβ

Η εταιρεία Invest in Greece, παρουσίασε τις επενδυτικές ευκαιρίες που διαθέτει η Ελλάδα στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας, σε επιχειρηματική αποστολή που διοργανώθηκε στην ευρύτερη περιοχή του Τελ Αβίβ.

IiG: Επιχειρηματική αποστολή στο Τελ Αβίβ
Η εταιρεία Invest in Greece, ο αρμόδιος εθνικός φορέας για την προώθηση, προσέλκυση και υποστήριξη των ξένων άμεσων επενδύσεων στην Ελλάδα, παρουσίασε τις επενδυτικές ευκαιρίες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η Ελλάδα στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας, σε επιχειρηματική αποστολή που διοργανώθηκε στην ευρύτερη περιοχή του Τελ Αβίβ, με τη σύμπραξη του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Ισραήλ.

Στο πλαίσιο της αποστολής, τα στελέχη του Invest in Greece πραγματοποίησαν επαφές με επικεφαλείς επιχειρήσεων και τμημάτων έρευνας και ανάπτυξης σημαντικών Ισραηλινών εταιρειών ανάπτυξης λογισμικού, τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού και συστημάτων ασφαλείας. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, συζητήθηκε το ενδεχόμενο επέκτασης των δραστηριοτήτων τους, σε έρευνα και ανάπτυξη στην Ελλάδα, καθώς και η εμπορική τους δραστηριοποίηση στις αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Παράλληλα, παρουσιάστηκε στους εκπρόσωπους των Ισραηλινών εταιρειών η αυξανόμενη δραστηριότητα, τα clusters έρευνας και ανάπτυξης της χώρας, τα ελκυστικά επενδυτικά κίνητρα που παρέχονται για την εγκατάσταση κέντρων έρευνας και ανάπτυξης, καθώς και οι υπηρεσίες που προσφέρει το Invest in Greece. Ταυτόχρονα, τονίστηκε ότι η Ελλάδα διαθέτει υψηλής κατάρτισης ανθρώπινο δυναμικό στον κλάδο των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ).

Αξίζει να σημειωθεί το ιδιαίτερο ενδιαφέρον, το οποίο εξέφρασαν οι Ισραηλινές εταιρείες τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού για το επερχόμενο έργο FTTH (Fiber to the Home) που αναμένεται να υλοποιηθεί από το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Ο κλάδος των ΤΠΕ του Ισραήλ χαρακτηρίζεται από έντονη δυναμική στην έρευνα και ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, καθώς και από διεθνή προσανατολισμό. Από το 1990 ο κλάδος μεγαλώνει με μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης που αγγίζει το 16% και έχει καταφέρει να αυξήσει την συμμετοχή του στο ΑΕΠ από 5% σε 14%.

Οι επιπτώσεις αυτής της ανάπτυξης για την τοπική αγορά εργασίας είναι σημαντικές, τόσο από άποψη κόστους όσο και από διαθεσιμότητα επιστημόνων με σχετική εξειδίκευση, ενώ ήδη οι μεγάλες εταιρείες της χώρας βρίσκονται σε αναζήτηση εναλλακτικών προορισμών για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων σε έρευνα και ανάπτυξη, με βασικό κριτήριο την ύπαρξη κατάλληλα εκπαιδευμένου ανθρώπινου δυναμικού.

Η γεωγραφική και πολιτισμική εγγύτητα ανάμεσα σε Ισραήλ και Ελλάδα, η προοπτική διείσδυσης στις αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η δυνατότητα που προσφέρει η Ελλάδα για πρόσβαση σε υψηλής κατάρτισης ανθρώπινο δυναμικό, καθώς και τα ελκυστικά επενδυτικά κίνητρα, ενίσχυσαν το ενδιαφέρον των Ισραηλινών εταιρειών για ενδεχόμενη δραστηριοποίησή τους στην Ελληνική Αγορά.

Η εταιρεία Invest in Greece είναι εποπτευόμενος φορέας του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, αρμόδιος για την προώθηση, προσέλκυση και υποστήριξη των ξένων άμεσων επενδύσεων στην Ελλάδα. Λειτουργεί με βάση μία σαφή στρατηγική και ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο, προκειμένου να αναδειχθεί σε βασικό πυλώνα εξωστρέφειας για την Ελλάδα και σε αποτελεσματικό συνεργάτη των επενδυτών. Προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες που καλύπτουν όλα τα στάδια μιας επένδυσης, παρέχοντας σε υπάρχοντες και δυνητικούς επενδυτές πληροφόρηση για συγκεκριμένες επενδυτικές ευκαιρίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v