ΣτΕ: Τι εξετάζει για αυθαίρετα - ημιυπαίθριους

Εμμέσως θα κριθεί τον Σεπτέμβριο το θέμα των ημιυπαίθριων, καθώς στο ΣτΕ βρίσκεται υπό κρίση μία υπόθεση παράνομης επέκτασης ξενοδοχείου και ουσιαστικά θα συζητηθεί  η συνταγματικότητα ή μη της ρύθμισης.

ΣτΕ: Τι εξετάζει για αυθαίρετα - ημιυπαίθριους
Τον Σεπτέμβριο θα κριθεί επί της ουσίας από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας το θέμα της συνταγματικότητας ή μη της ρύθμισης για τους ημιυπαίθριους χώρους.

Παρά το γεγονός ότι -όπως επισημαίνεται και από το ΥΠΕΧΩΔΕ - δεν εκκρεμεί προσφυγή κατά της συγκεκριμένης ρύθμισης το θέμα τον ημιυπαίθριων χώρων θα κριθεί εμμέσως από το ανώτατο δικαστήριο. Και αυτό γιατί στο ΣτΕ βρίσκεται υπό κρίση μία υπόθεση παράνομης αδειοδότησης λειτουργίας και επέκτασης ξενοδοχείου στην Εκάλη.

Η εν λόγω προσφυγή θα συζητηθεί τον Σεπτέμβριο και η απόφαση θα αφορά στη συνταγματικότητα ή μη της ρύθμισης για ενδεχόμενη εξαίρεση αυθαίρετων κτισμάτων από την κατεδάφιση.

Όπως εξηγούν ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί, η όποια απόφαση θα αφορά και στους ημιυπαίθριους χώρους, οι οποίοι περιλαμβάνονται στην έννοια των αυθαίρετων κτισμάτων.

Ήδη, επί του θέματος υπάρχει εισήγηση του πέμπτου τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με την οποία, η ρύθμιση αντίκειται στο άρθρο 24 του Συντάγματος για την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και στον νόμο 1337/83 για τη νομιμοποίηση αυθαίρετων κατασκευών.

Επί του θέματος εκκρεμεί και γνωμοδότηση που ζήτησε ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ι. Τέντε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v