Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΥΠΑΝ: Σ/Ν για δραστική μείωση γραφειοκρατίας

Τη δραστική μείωση της γραφειοκρατίας για τη σύσταση νέων επιχειρήσεων αλλά και τον ανασχεδιασμό των βιομηχανικών πάρκων περιλαμβάνουν σχέδια νόμου του ΥΠΑΝ που παρουσίασε ο Κ. Χατζηδάκης στη Κυβερνητική Επιτροπή.

ΥΠΑΝ: Σ/Ν για δραστική μείωση γραφειοκρατίας
Τη δραστική μείωση της γραφειοκρατίας για τη σύσταση νέων επιχειρήσεων και τον ανασχεδιασμό των Βιομηχανικών Πάρκων περιλαμβάνουν δυο σχέδια νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης που παρουσίασε ο Κ. Χατζηδάκης στη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής.

Ειδικότερα, εξερχόμενος από τη συνεδρίαση της Επιτροπής, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι το σχέδιο νόμου, το οποίο κατατίθεται άμεσα στη Βουλή, περιλαμβάνει τη δραστική μείωση της γραφειοκρατίας για τη σύσταση νέων επιχειρήσεων. "Θα απαιτούνται πλέον τέσσερα βήματα, εκεί που σήμερα απαιτούνται 14 έως 18 βήματα, για τη σύσταση νέας επιχείρησης", τόνισε ο υπουργός.

Το δεύτερο σχέδιο νόμου αφορά τον ανασχεδιασμό των υφιστάμενων Βιομηχανικών Πάρκων.

Όπως ανέφερε ο υπουργός: "Σε σχέση με τα επιχειρηματικά πάρκα, εκείνο που επιχειρούμε να κάνουμε είναι να βάλουμε μια τάξη στις σημερινές βιομηχανικές περιοχές- καθώς το νομικό πλαίσιο έχει ξεπεραστεί από τα πράγματα- να συμφιλιώσουμε την επιχειρηματική δραστηριότητα με το περιβάλλον και να επιτρέψουμε τη λειτουργία ερευνητικών ινστιτούτων μέσα στα επιχειρηματικά πάρκα, προκειμένου να συνδέσουμε, στην πράξη, την έρευνα με την παραγωγή.

Το νομοσχέδιο αυτό έχει προχωρήσει, μετά από εκτεταμένο διάλογο, τόσο με την επιχειρηματική κοινότητα, όσο και με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και νομίζω ότι κάνει μια τομή στην οργάνωση των επιχειρήσεων, της επιχειρηματικής δραστηριότητας στη χώρα μας".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v