FT.com: Η ελληνική οικονομία δεν είναι σε ύφεση

Η ελληνική οικονομία, τουλάχιστον «τεχνικά» δεν βρίσκεται σε ύφεση, καθώς δεν έχει συμπληρώσει δύο διαδοχικά τρίμηνα αρνητικής ανάπτυξης, τονίζουν οι «Financial Times", σε άρθρο για την ευρωπαϊκή οικονομία.

FT.com: Η ελληνική οικονομία δεν είναι σε ύφεση
Η ελληνική οικονομία δεν βρίσκεται σε ύφεση, τουλάχιστον «τεχνικά», καθώς δεν έχει συμπληρώσει δύο διαδοχικά τρίμηνα αρνητικής ανάπτυξης, τονίζουν οι «F.T».

Σε άρθρο τους για την πορεία των οικονομιών της Ευρώπης, οι «Financial Times» εξετάζοντας την ελληνική οικονομία  προσθέτουν ότι το υψηλό χρέος και το μεγάλο έλλειμμα εξακολουθούν να αποτελούν κίνδυνο για την οικονομία της χώρας.

Ασφαλέστερα συμπεράσματα για την ελληνική οικονομία θα εξαχθούν μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για το γ’ τρίμηνο, καθώς σε αυτόν θα «περιλαμβάνονται» και τα στοιχεία για την πορεία του τουρισμού.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο δημοσίευμα, το οποίο χρησιμοποιεί ένα λογοπαίγνιο, η πορεία του ελληνικού τουρισμού θα υποδείξει "κατά πόσο οι "κτυπημένοι" από την ύφεση τουρίστες, τελικώς κατόρθωσαν να "βρουν μία θέση" στον ήλιο".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v