Reuters: Τα πέντε σημεία-φωτιά για την Ελλάδα

Πέντε σημεία, τα οποία αφορούν πολιτική, οικονομική αλλά και κοινωνική ζωή, τα οποία "ταλαιπωρούν" την Ελλάδα, καταγράφει σε ανάλυσή του το Reuters. Τι λέει για κυβέρνηση και αντιπολίτευση.

Reuters: Τα πέντε σημεία-φωτιά για την Ελλάδα
Πέντε σημεία, τα οποία αφορούν πολιτική, οικονομική αλλά και κοινωνική ζωή, τα οποία "ταλαιπωρούν" την Ελλάδα, καταγράφει σε ανάλυσή του το Reuters.

Πρόκειται για: το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, το υψηλό χρέος, την αργή πορεία των μεταρρυθμίσεων αλλά και των ιδιωτικοποιήσεων, τη "χαμηλή πτήση" τουρισμού και ναυτιλίας, καθώς και τις εκρηκτικές αντιδράσεις που έλαβαν χώρα τον Δεκέμβριο του 2008, επανάληψη των οποίων δεν μπορεί να αποκλεισθεί σύμφωνα τουλάχιστον με πολιτικούς αναλυτές.

Σε πολιτικό επίπεδο, όπως αναφέρει το πρακτορείο τόσο η κυβέρνηση όσο και η αντιπολίτευση "έχουν δεχθεί πλήγματα από σκάνδαλα". Οι επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή της ομιλίας του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή στην ΔΕΘ, υπό το πρίσμα ότι μπορεί να "δώσει" το στίγμα για το εάν η κυβέρνηση προσανατολίζεται για την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Βάσει, πάντως, των μέχρι σήμερα δημοσκοπήσεων, το Reuters υποστηρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ "εμφανίζεται ικανό να κερδίσει τις επόμενες εκλογές, αλλά χωρίς να κατακτήσει την απαραίτητη πλειοψηφία για σχηματισμό αυτόνομης κυβέρνησης".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v