Ταχύρρυθμες μεταρρυθμίσεις ζητά η ΚΕΕ

«Αν είχε μειωθεί κατά η φοροδιαφυγή δεν θα μιλάγαμε σήμερα για έλλειμμα» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Γ. Κασιμάτης, μετά τη συνάντηση με τον Γ. Παπαθανασίου.

Ταχύρρυθμες μεταρρυθμίσεις ζητά η ΚΕΕ
«Αν είχε μειωθεί κατά η φοροδιαφυγή δεν θα μιλάγαμε σήμερα για έλλειμμα» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Γιώργος Κασιμάτης, ο οποίος ανέφερε ότι η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής αποτελεί πάγιο αίτημα των υγιών επιχειρήσεων.

Ο κ. Κασιμάτης ζήτησε ακόμη από τον υπουργό ταχύρυθμες μεταρρυθμίσεις, ελεγχόμενη δημοσιονομική πολιτική, καθώς και την παρέμβαση της κυβέρνησης στο τραπεζικό σύστημα για φθηνότερο κόστος χρήματος για να μην καταστούν προβληματικές και οι υγιείς επιχειρήσεις.

Επεσήμανε ωστόσο τις μεγάλες δυνατότητες που έχουν οι επιχειρήσεις για χρηματοδότηση από τα επιχειρησιακά προγράμματα του ΕΣΠΑ 2007 – 2013 καθώς και από το ΤΕΜΠΜΕ.

Η Ένωση ζήτησε από τον υπουργό επέκταση της αυτόματης περαίωσης των ανέλεγκτων φορολογικών χρήσεων και για τα έτη 2007 – 2008, αίτημα πάντως που δεν έγινε δεκτό από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας.

Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων εκτιμά πως επιβάλλεται η μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος μέσω της πάταξης της φοροδιαφυγής, που μαστίζει όπως εκτιμά την οικονομία, αλλά και τον περιορισμό της σπατάλης. Κάθε άλλη επιλογή, δηλαδή έκτακτα φοροεισπρακτικά μέτρα, εκτιμά πως εξασθενίζει την προοπτική της οικονομίας και δημιουργεί επενδυτικά αντικίνητρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v