Εξώδικο Μητέρα, Ιασώ και Λητώ στον Αβραμόπουλο

Σε πονοκέφαλο εξελίσσεται για τον Δ. Αβραμόπουλο η παροχή άδειας μαιευτικής κλινικής στο Ερρίκος Ντυνάν καθώς οι τρεις μεγαλύτερες μαιευτικές κλινικές καταγγέλλουν ότι Ντυνάν και Ιατρικό προωθούν μεταξύ τους συνεργασία.

Εξώδικο Μητέρα, Ιασώ και Λητώ στον Αβραμόπουλο
Σε βαρύ πονοκέφαλο εξελίσσεται για τον υπουργό Υγείας κ. Δ. Αβραμόπουλο το θέμα της παροχής άδειας μαιευτικής κλινικής στο κοινωφελές ίδρυμα Ερρίκος Ντυνάν καθώς οι τρεις μεγαλύτερες μαιευτικές κλινικές της χώρας καταγγέλλουν ότι το Ντυνάν και το Ιατρικό προωθούν από την… πίσω πόρτα τη μεταξύ τους συνεργασία.

Με εξώδικη πρόσκληση τους(!) προς το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης οι μαιευτικές κλινικές Ιασώ, Μητέρα και Λητώ ζητούν έγγραφη ενημέρωση για το πού βρίσκεται το θέμα της αδειοδότησης του Ντυνάν, αφήνοντας αιχμές για τη σιωπή του υπουργείου στα αιτήματα ενημέρωσης, που έχουν ήδη υποβάλει από τις 30/7 και τις 7/8/09.

Οι τρεις κλινικές, επικαλούμενες δημοσιεύματα, αναφέρουν ότι το Ιατρικό και το Ερρίκος Ντυνάν αναζητούν άλλους τρόπους υλοποίησης της μη σύννομης συνεργασίας τους, παραπλανώντας το υπουργείο. Για τον λόγο αυτό ζητούν ενημέρωση επικαλούμενες την υποχρέωση, η οποία προκύπτει από τον Νόμο 2690 του 1999 περί του Κώδικα Διοικητικών Διαδικασιών.

Ταυτόχρονα, επιφυλάσσονται για την άσκηση των έννομου συμφέροντός του από τον αθέμιτο ανταγωνισμό, ο οποίος προκύπτει από σύμπραξη που αν προχωρήσει, όπως ισχυρίζονται, θα είναι παράνομη.

Οι τρεις κλινικές καλούν το υπουργείο να θέσει τέρμα σε αυτή την κατάσταση ώστε να αποκατασταθεί η ηρεμία στον χώρο και να μη δημιουργείται η εντύπωση ότι με μη νόμιμες μεθοδεύσεις είναι δυνατόν να παραβιάζονται ο νόμος και η ισχύουσα τάξη στην παροχή των υπηρεσιών υγείας.

Το εξώδικο υπενθυμίζει ότι το Ιατρικό και το Ντυνάν ανακοίνωσαν στις 21 Ιανουαρίου τη σύναψη συνεργασίας για τη δημιουργία μαιευτικής κλινικής στους χώρους του Ερρίκος Ντυνάν την οποία θα λειτουργούσε η εταιρία ΓΑΙΑ, 100% θυγατρική της Ιατρικό Αθηνών.

Όπως έχει καταγράψει ήδη η στήλη Χαμαιλέων όταν το Ιατρικό και το Ντυνάν συνειδητοποίησαν ότι η επιχειρηματική τους σύμπραξη απαγορεύεται από τα προεδρικά διατάγματα Δ 198/2007 (άρθρο 9) και 517/1991 ανακάλεσαν τη μεταξύ τους συνεργασία και αποφάσισαν να προχωρήσουν αυτόνομα στη δημιουργία μαιευτικών κλινικών.

Το εξώδικο καταγγέλλει με σαφήνεια ότι η απόφαση του Ντυνάν να αιτηθεί την επέκταση άδειας λειτουργίας του μαιευτικού - γυναικολογικού τμήματός του αποσκοπεί στην πραγματικότητα στην υλοποίηση με άλλο σχήμα της συνεργασίας με το Ιατρικό Αθηνών.

Για τον λόγο αυτό ζητούν από το υπουργείο Υγείας να διευκρινιστεί ότι αν δοθεί
άδεια λειτουργίας μαιευτικής κλινικής στο Ντυνάν να μην καλύπτει ούτε να νομιμοποιεί τη λειτουργία μαιευτικής κλινικής από το Ιατρικό Αθηνών, υπενθυμίζοντας ότι το Ντυνάν εποπτεύεται από το υπουργείο Υγείας.

Σημειώνεται πως όπως έχει γράψει ήδη το Euro2day εγείρονται από τις ανακοινώσεις τόσο του Ντυνάν όσο και του Ιατρικού ερωτήματα τα οποία θα έπρεπε να απασχολήσουν τόσο το υπουργείο Υγείας όσο και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Ειδικότερα, το Ιατρικό έχει παραγγείλει εδώ και μήνες τον ιατρικό εξοπλισμό για τη ΓΑΙΑ, ο οποίος θα παραδοθεί, σύμφωνα με πηγές του Euro2day, στο Ντυνάν.

Το τελευταίο αιτείται πλέον αυτόνομα άδεια μαιευτικής κλινικής και το ερώτημα είναι τι θα κάνει αν τη λάβει;

Γιατί μεταξύ των ιατρών κυκλοφορεί η φήμη πως θα επανενεργοποιηθεί με άλλον τρόπο η συμφωνία με το Ιατρικό Αθηνών.

Είναι τυχαίο ότι η Ιατρικό με την τελευταία της ανακοίνωση εμμένει στον στόχο για λειτουργία μαιευτικής κλινικής στην Αθήνα εντός του 2009, όταν είναι γνωστό ότι δεν έχει άδεια;

Θα επιτρέψει το υπουργείο ένα τέτοιο colpo grosso για μια υπόθεση που εδώ και οκτώ μήνες έχει αναστατώσει την αγορά με συνεχή ερωτήματα της Ε.Κ. και με επερωτήσεις στη Βουλή;

Το Ιασώ, το Μητέρα και το Λητώ επισημαίνουν ότι από τις μη ξεκάθαρες και αντικρουόμενες, όπως τις χαρακτηρίζουν, ανακοινώσεις του Ιατρικό και του Ντυνάν προκαλείται αμφισβήτηση και σύγχυση, τονίζοντας ότι δημιουργείται η εντύπωση πως σκοπίμως επιχειρείται η διατήρηση της εκκρεμότητας για την άσκηση επιχειρηματικών και άλλων σκοπιμοτήτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v