Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στη κυκλοφορία ο σταθμός στο Νομισματοκοπείο

Ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιάς, έδωσε σήμερα σε κυκλοφορία τον νέο Σταθμό του Μετρό στο Νομισματοκοπείο. Η απόσταση από το Νομισματοκοπείο έως το κέντρο της Αθήνας (Σύνταγμα) θα διανύεται πλέον μόλις σε 10 λεπτά.

Στη κυκλοφορία ο σταθμός στο Νομισματοκοπείο
Ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιάς, έδωσε σήμερα σε κυκλοφορία τον νέο Σταθμό του Μετρό στο Νομισματοκοπείο.

Ειδικότερα, από σήμερα παραδίδεται στο επιβατικό κοινό ο σταθμός του Μετρό στο Νομισματοκοπείο και επαναλειτουργεί το τμήμα της Γραμμής του Μετρό προς το Αεροδρόμιο. 

Οι επιβάτες μπορούν πλέον από σήμερα όχι μόνο να ξαναχρησιμοποιούν το Μετρό για το Αεροδρόμιο και στους ενδιάμεσους Σταθμούς (ΧΑΛΑΝΔΡΙ, ΔΟΥΚ.ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ, ΠΑΛΛΗΝΗ, ΠΑΙΑΝΙΑ/ΚΑΝΤΖΑ, ΚΟΡΩΠΙ, ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ) αλλά και τον καινούργιο Σταθμό στο ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ. 

Τον Δεκέμβριο  ολοκληρώνεται ο Σταθμός του ΧΟΛΑΡΓΟΥ.

Η απόσταση από το Νομισματοκοπείο έως το κέντρο της Αθήνας (Σύνταγμα) θα διανύεται πλέον μόλις σε 10 λεπτά ενώ σε ώρες αιχμής με το ΙΧ αυτοκίνητο απαιτούνται τουλάχιστον 40 λεπτά.

Στον επιφανειακό χώρο του Σταθμού έχει κατασκευαστεό Σταθμός Μετεπιβίβασης του Μετρό από και προς τις Λεωφορειακές Γραμμές προκειμένου οι κάτοικοι από τους κοντινούς Δήμους και τα Μεσόγεια να έχουν εύκολη πρόσβαση στο Μετρό. Ο Σταθμός Μετεπιβίβασης παραδίδεται σε δεκαπέντε ημέρες στο επιβατικό κοινό.

Επίσης, κατασκευάστηκε 3οροφος υπόγειο χώρο στάθμευσης 630 θέσεων αυτοκινήτων. Το  πάρκινγκ θα δοθεί σε λειτουργία έως τα τέλη του μήνα και μάλιστα ο ένας όροφος θα δοθεί σε 15 ημέρες. 

Επιπλέον, παράλληλα με την επαναλειτουργία της Γραμμής προς το Αεροδρόμιο, προβλέφθηκαν δύο ακόμη υπαίθριοι χώροι στάθμευσης 250 θέσεων αυτοκινήτων ο καθένας, στους ακραίους σταθμούς της Γραμμής, στο Κορωπί και στην Κάντζα. Τα δύο αυτά πάρκινγκ θα εξυπηρετούν όλους όσους προέρχονται από τις Νότιες και Ανατολικές περιοχές της Αττικής. Ο χώρος στάθμευσης στο Κορωπί θα παραδοθεί στο κοινό στις 20 Σεπτεμβρίου και εκείνος της Κάντζας στο τέλος Σεπτεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v