Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΒΕΘ: Ικανοποίηση για αναστολή πλειστηριασμών

Την ικανοποίηση του εκφράζει το ΒΕΘ για την ευνοϊκή ρύθμιση προς ιδιώτες και επιχειρήσεις για ολιγόμηνη αναστολή των πλειστηριασμών καθώς και για την αποσύνδεση της δήλωσης ΦΠΑ από την πληρωμή του.

ΒΕΘ: Ικανοποίηση για αναστολή πλειστηριασμών
Την ικανοποίηση του εκφράζει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) για την ευνοϊκή ρύθμιση προς ιδιώτες και επιχειρήσεις για ολιγόμηνη αναστολή των πλειστηριασμών καθώς και για την αποσύνδεση της δήλωσης ΦΠΑ από την πληρωμή του.

Σύμφωνα με το ΒΕΘ η νομοθετική ρύθμιση που προωθείται, με την οποία «παγώνουν» μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου όλοι οι πλειστηριασμοί για οφειλές χρηματικών ποσών έως 200.000 ευρώ, δίνει ανάσα σε χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις που αδυνατούν να αποπληρώσουν εμπρόθεσμα τις δόσεις των δανείων τους στις τράπεζες, τονίζει το ΒΕΘ.

Αναφορικά με την αποσύνδεση της δήλωσης του ΦΠΑ από την πληρωμή που προωθεί το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών και προβλέπει την πληρωμή του 30% της οφειλής ταυτόχρονα με τη δήλωση και την εξόφληση του υπόλοιπου σε δύο μηνιαίες δόσεις, το ΒΕΘ υπογραμμίζει ότι διευκολύνει τις επιχειρήσεις να αντεπεξέλθουν στην υποχρέωση απόδοσης του ΦΠΑ στη σημερινή χρονική συγκυρία, που η αγορά έχει ?στεγνώσει? από ρευστό.

Να σημειωθεί ότι το ΒΕΘ είχε ενημερωθεί για τις δρομολογούμενες ρυθμίσεις, οι οποίες αποτελούν πάγια αιτήματα του, κατά τις πρόσφατες συναντήσεις που είχε η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Παπαθανασίου και τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v