World Bank: Νέα πτώση της ελληνικής "βαθμολογίας"

Επιδείνωση του επιχειρηματικού κλίματος στην Ελλάδα καταγράφει στην έκθεσή της "Doing Business" η Παγκόσμια Τράπεζα για το 2010, καθώς στη σχετική λίστα των 183 χωρών η Ελλάδα κατατάσσεται στην 109η θέση.

World Bank: Νέα πτώση της ελληνικής βαθμολογίας
Επιδείνωση του επιχειρηματικού κλίματος στην Ελλάδα καταγράφει στην έκθεσή της "Doing Business" η Παγκόσμια Τράπεζα για το 2010, καθώς στη σχετική λίστα των 183 χωρών η Ελλάδα χάνει 9 θέσεις σε σχέση με το πού βρισκόταν φέτος και καταλαμβάνει την 109η, σύμφωνα με δημοσίευμα της "Καθημερινής".

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, στην Ελλάδα είναι πολύ δύσκολο να ξεκινήσει κάποιος την επιχειρηματική του δραστηριότητα, δεν προστατεύονται οι επενδυτές, υπάρχει αυστηρή εργατική νομοθεσία, ενώ έχει προχωρήσει μόλις ένα μέτρο για τη διευκόλυνση του επιχειρείν και αυτό αφορά στη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων.

Η Ελλάδα κατατάσσεται για το 2010 στην 109η θέση σε ό,τι αφορά το περιβάλλον που υπάρχει για τις επιχειρήσεις, από την 100ή που είχε φέτος, και βρίσκεται χαμηλότερα από οικονομίες όπως η Ρουάντα, η Γεωργία, η Λετονία, τα νησιά Φίτζι, η Παπούα Νέα Γουινέα, η Αιθιοπία και ο Λίβανος.

Σύμφωνα με την έκθεση, σημειώνει η "Καθημερινή", τη χειρότερη επίδοση έχει σε ό,τι αφορά την προστασία των επενδύσεων, καθώς κατατάσσεται στην 154η θέση για το 2010, χάνοντας τρεις σε σχέση με φέτος, ενώ στο θέμα της διαφάνειας η Ελλάδα βαθμολογείται μόλις με 1, όταν το άριστα είναι το 10.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v