ΠΟΜΙΔΑ: Συζήτηση για φορολογία -ημιυπαίθριους

Η ΠΟΜΙΔΑ καλεί στις 21/9/09 τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων σε δημόσια συζήτηση, με θέμα: "ΑΚΙΝΗΤΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: Φορολογία, δεσμεύσεις, ημιυπαίθριοι, εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια".

ΠΟΜΙΔΑ: Συζήτηση για φορολογία -ημιυπαίθριους
Η ΠΟΜΙΔΑ καλεί τους εκπροσώπους όλων των πολιτικών κομμάτων σε δημόσια συζήτηση παρουσία κοινού, εκπροσώπων σχετικών φορέων και ΜΜΕ, με θέμα: "ΑΚΙΝΗΤΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: Φορολογία, δεσμεύσεις, ημιυπαίθριοι, εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια". Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2009, και από ώρα 5
- 8 μ.μ., στη αίθουσα εκδηλώσεων της ΠΟΜΙΔΑ, Σοφοκλέους 15 & Αιόλου, 4ος όροφος .

Οπως επισημαίνεται στη χετική ανακοίνωση της ΠΟΜΙΔΑ, η διεθνής οικονομική κρίση έχει πλήξει καίρια το ακίνητο, τόσο ως αγοραστική αξία, αλλά και - ιδιαίτερα στη χώρα μας - ως μισθωτική απόδοση.

Παράλληλα η μεγάλη προσφορά κτιρίων για μίσθωση τείνει να μειώσει μέχρις εκμηδενισμού το εισόδημά τους, ιδιαίτερα στα κτίρια όπου οι ευρωπαϊκές οδηγίες επιβάλουν σημαντικές δαπάνες ανακαίνισης και ενεργειακής αναβάθμισής τους.

Παρ΄ όλα αυτά, εν όψει των επικειμένων εκλογών, καθημερινές δηλώσεις εκπροσώπων διαφόρων πολιτικών κομμάτων στα ΜΜΕ έχουν εύλογα δημιουργήσει στους ιδιοκτήτες ακινήτων το φόβο ότι, προκειμένου να καλυφθούν τα δημοσιονομικά ελλείμματα, μετά τις εκλογές θα εξαπολυθεί στοχοποιημένο δημοσιονομικό «πογκρόμ» εναντίον τους, με εξοντωτική φορολόγηση της μεσαίας περιουσίας υπό το πρόσχημα της φορολόγησης της μεγάλης, της κληρονομιάς - γονικής παροχής και του εισοδήματος.

Άλλοι δηλώνουν ότι θα καταργήσουν ψηφισμένους νόμους του Κράτους που ρύθμισαν σημαντικά θέματα όπως η αναγνώριση της αλλαγής χρήσης νόμιμα δομημένων χώρων. Aλλοι υποστηρίζουν τη συνεχιζόμενη επ΄αόριστο δέσμευση από το Κράτος και ΟΤΑ, τεράστιου αριθμού ιδιωτικών περιουσιακών στοιχείων, για διάφορες αιτίες, υπαρκτές και μη, χωρίς καμιά αποζημίωση ή πρόνοια για τα θύματα. Τέλος στη χώρα μας δεν άρχισε η ενεργειακή αναβάθμιση των υφιστάμενων κτιρίων.

Είναι συνεπώς αναγκαίο και απολύτως επείγον να ενημερώσουμε υπεύθυνα τα πολιτικά κόμματα για όλα τα παραπάνω προβλήματα που αντιμετωπίζει λίγο ή πολύ ένα σημαντικό κομμάτι των ελλήνων φορολογουμένων πολιτών, από την οργάνωση που εκπροσωπεί τις απόψεις τους, αλλά και να ενημερωθούμε για τις δικές τους θέσεις και προθέσεις. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v