Παράνομο κύκλωμα πίσω από τα βιομηχανικά απόβλητα

Το ΥΠΕΧΩΔΕ ανακοίνωσε ότι, συνεχίζεται η αποκάλυψη και η εξάρθρωση του παράνομου κυκλώματος διαχείρισης βιομηχανικών αποβλήτων.

Παράνομο κύκλωμα πίσω από τα βιομηχανικά απόβλητα
Μετά τον προχθεσινό εντοπισμό παράνομης δραστηριότητας σχετικά με τη διαχείριση βιομηχανικών αποβλήτων στην περιοχή της Θήβας, συνεχίζεται η αποκάλυψη και η εξάρθρωση του παράνομου κυκλώματος διαχείρισης βιομηχανικών αποβλήτων.

Στο πλαίσιο των σχετικών ελέγχων που πραγματοποιούν οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος του ΥΠΕΧΩΔΕ σε συνεργασία με την Ομάδα Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΟΕΠΤΑ) της Ελληνικής Αστυνομίας, σήμερα (10/09/09) δύο μεικτά κλιμάκια εντόπισαν τα ακόλουθα:

1. Μπάζωμα υπαίθριας έκτασης και ρέματος στη θέση «Αγριλιό» του Δήμου Θεσπιαίων, από την Εταιρεία Παραγωγής Βιολογικών Λιπασμάτων «ΒΙΟΖΩΗ», με βιομηχανικά απόβλητα της Εταιρείας «ΒΙΟΧΑΡΤΙΚΗ» που εδρεύει στον Ασπρόπυργο. Οι υπεύθυνοι της Εταιρείας «ΒΙΟΖΩΗ» συνελήφθησαν την ώρα που προσπαθούσαν να καλύψουν τα βιομηχανικά απόβλητα με εδαφικό υλικό. Η ποσότητα των αποβλήτων εκτιμάται από 2.000 έως 3.000 κυβικά μέτρα.

2. Παράνομη αποθήκευση και διακίνηση βιομηχανικών αποβλήτων, πάλι της εταιρείας «ΒΙΟΧΑΡΤΙΚΗ», από την Εταιρεία «ΚΩΣΤΕΛΙΔΗΣ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ» στην περιοχή Αγίου Γεωργίου του Ασπρόπυργου.

Και στις δύο περιπτώσεις για τους υπεύθυνους εφαρμόζεται η αυτόφωρη διαδικασία και βρίσκεται σε εξέλιξη η ενημέρωση των αρμοδίων αρχών προκειμένου να γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες και να ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες.

Από τα παραπάνω καθίσταται σαφές ότι η πολύμηνη έρευνα των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος του ΥΠΕΧΩΔΕ, κατόπιν της σχετικής εντολής του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιά, συνεχίζει να αποδίδει καρπούς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v