ΠΑΣΟΚ: Κατάρρευση της ανταγωνιστικότητας

Κατέρρευσε η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης της ΝΔ, αναφέρεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση από τον Τομέα Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ.

ΠΑΣΟΚ: Κατάρρευση της ανταγωνιστικότητας
Κατέρρευσε η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης της ΝΔ, αναφέρεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση από τον Τομέα Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ.

Αναλυτικά και σύμφωνα με την ανακοίνωση,"ανακοινώθηκαν αυτή την εβδομάδα οι δείκτες ανταγωνιστικότητας και επιχειρηματικού περιβάλλοντος, που καταρτίζουν το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και η Παγκόσμια Τράπεζα".

Η πορεία και των δύο δεικτών αποτυπώνει πέραν πάσης αμφιβολίας την κατάρρευση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης της ΝΔ. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Δείκτη Ανταγωνιστικότητας (CGI) του ΠΟΕ, η ΝΔ παρέλαβε την ελληνική οικονομία σε θέση ανταγωνιστικότητας 35 στην παγκόσμια κατάταξη το 2003, και την παραδίδει σε θέση 71 το 2009.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Δείκτη Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος της Παγκόσμιας Τράπεζας, το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα επιδεινώθηκε κατά 9 ολόκληρες θέσεις μέσα σε 12 μήνες. Από τη θέση 100 είμαστε πλέον στη θέση 109.

Ας σημειωθεί σ’ αυτό το σημείο ότι οι πρώτες 50 χώρες στην παγκόσμια κατάταξη είναι αυτές οι οποίες παρέχουν ένα ελκυστικό περιβάλλον για ξένες ιδιωτικές επενδύσεις. Η ΝΔ έβγαλε την Ελλάδα από αυτή την ομάδα.

Οι δείκτες αποτυπώνουν αναμφισβήτητα την παταγώδη αποτυχία της οικονομικής πολιτικής της ΝΔ. Αποτυχία, η οποία δεν είναι συνέπεια της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης ή της φοροδιαφυγής, όπως ψευδώς επικαλείται η κυβέρνηση Καραμανλή, αλλά αρνητικό αποτέλεσμα των επιλογών της ΝΔ στον τομέα της ανάπτυξης.

Εδώ και έξι χρόνια δεν προωθήθηκε καμία δομική αλλαγή, που να ενισχύει και να βελτιώνει σημαντικά το επιχειρηματικό περιβάλλον στη χώρα, δεν προωθήθηκε η καινοτομία, ενώ σήμερα δεν αξιοποιείται η επερχόμενη ενεργειακή και πράσινη επανάσταση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v