Συνάντηση Παπανδρέου με φορείς της Θεσ/νίκης

"Είναι ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις, διότι αν μιλήσουμε για τη Θεσσαλονίκη, τη Μακεδονία νομίζω η φράση «ή αλλάζουμε και πάμε μπροστά ή βουλιάζουμε», ταιριάζει απόλυτα, δήλωσε ο Γ. Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη. 

Συνάντηση Παπανδρέου με φορείς της Θεσ/νίκης
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, συναντήθηκε σήμερα με προεδρεία φορέων της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, στο πλαίσιο τις 74ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης.

Στην αρχή της συνάντησης, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, είπε τα εξής:

"Είναι ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις, διότι αν μιλήσουμε για τη Θεσσαλονίκη, τη Μακεδονία νομίζω η φράση «ή αλλάζουμε και πάμε μπροστά ή βουλιάζουμε», ταιριάζει απόλυτα.

Προβλήματα τα οποία είναι χρονίζοντα, έργα τα οποία επίσης παρουσιάζουν μεγάλη καθυστέρηση, μια αντίληψη ουσιαστικής έλλειψης σχεδίου, πελατειακές διευθετήσεις και χρήματα που σπαταλώνται αντί να επενδύονται με προοπτική, αυτή είναι η εικόνα, δυστυχώς, που δεν επιτρέπει στη χώρα μας να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της εποχής.

Είναι μια εικόνα που δημιουργεί συνεχώς κρίση, κρίση όχι μόνο οικονομική αλλά θεσμών, αξιών, πολιτικής και στην κοινωνία μας, ανασφάλεια. Ανασφάλεια για τον επιχειρηματία, ανασφάλεια για τον εργαζόμενο, ανασφάλεια για τον πολίτη και μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο ανασφάλειας, έλλειψης κανόνων σιγουριάς και σχεδίου, ούτε επενδύσεις μπορούμε να προσελκύσουμε, ούτε βεβαίως, να αναδείξουμε την πόλη της Θεσσαλονίκης, σε στρατηγικό σημείο για τη χώρα μας, για τα Βαλκάνια για την ευρύτερη περιοχή, που είναι βεβαίως στόχος όλων.

Απαιτείται λοιπόν, ένα σχέδιο. Ένα σχέδιο συνεκτικό, που έχει και το όραμα αλλά και το πρακτικό σκέλος και βεβαίως, μέσα σε αυτό το σχέδιο να δούμε τις συνεργασίες μας, το συντονισμό όλων των δυνάμεων, από το κράτος μέχρι τους παραγωγικούς και τους τοπικούς φορείς, όπου όλοι μας μπορούμε να συμβάλλουμε έχοντας και δικαιώματα, αλλά έχοντας και υποχρεώσεις.

Γι' αυτά θα ήθελα να συζητήσω σήμερα μαζί σας να ακούσω και πάλι - έχουμε συναντηθεί και άλλες φορές - τις αγωνίες σας, τους προβληματισμούς σας, αλλά και τις βασικές κατευθύνσεις πάνω στις οποίες και εμείς θα πορευτούμε, σήμερα και αύριο. Πάνω σε αυτές τις κατευθύνσεις που μπορούν να βρεθούν οι απαραίτητες συνέργιες, για να μπορέσουμε να λύσουμε μερικά χρονίζοντα προβλήματα, αλλά και να δώσουμε και μια νέα αναπτυξιακή ώθηση, σε αυτή την περιοχή, σε αυτή την πόλη, σε αυτή την Περιφέρεια".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v