Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παραμένει στην ΕΚΤ ο Λ. Παπαδήμος - FT, Reuters

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας, κ. Λουκάς Παπαδήμος, θα παραμείνει στη θέση του έως τη λήξη της θητείας του, αναφέρουν οι Financial Times και το Reuters.

Παραμένει στην ΕΚΤ ο Λ. Παπαδήμος - FT, Reuters
Ο κ. Λ. Παπαδήμος θα παραμείνει στη θέση του Αντιπροέδρου της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας έως τη λήξη της θητείας του το 2010, ανέφερε εκπρόσωπος της ΕΚΤ, μεταδίδει τηλεγράφημα του Reuters.

Παράλληλα δημοσίευμα των "Financial Times" τονίζει ότι ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ κ. Λουκάς Παπαδήμος δεν αποδέχτηκε την πρόταση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργου Παπανδρέου να επιστρέψει στην Ελλάδα, αναλαμβάνοντας καθήκοντα υπουργού Οικονομικών σε περίπτωση νίκης στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.

Αυτό ανέφερε ο κ. Ralph Atkins, επικεφαλής του γραφείου της Φρανκφούρτης της έγκριτης εφημερίδας "Financial Times" σε σχετικό σχόλιο που δημοσιεύθηκε σε blog στην ιστοσελίδα της εφημερίδας.

Ο κ. Atkins υπογράμμισε πως τυχόν παραίτηση του κ.Παπαδήμου θα προκαλούσε προβλήματα στη λειτουργία της ΕΚΤ αφού είναι υπεύθυνος για ζητήματα χρηματοοικονομικής σταθερότητας.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τη στήλη "Στρατηγικός Επενδυτής" στην εφημερίδα "Ελευθεροτυπία", όπου αναμεταδίδεται το δημοσίευμα των "Financial Times", σημειώνεται ότι ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ δεν ήταν ιδιαίτερα θερμός στο ενδεχόμενο ανάμιξής του στα ελληνικά πολιτικά δρώμενα από τις προηγούμενες μέρες, για λόγους που ο ίδιος γνωρίζει καλύτερα.

Μάλιστα, αναφέρει χαρακτηριστικά: "Δεν είναι γνωστό πότε ο κ. Παπαδήμος έλαβε την τελική απόφαση. Η στήλη εκτιμά ότι κάτι τέτοιο θα πρέπει να είχε συμβεί αργά το απόγευμα της Παρασκευής και ασφαλώς δεν γνωρίζει πότε η τελική απόφαση κοινοποιήθηκε στην Αθήνα".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v