Τσίπρας:"Eίμαστε δίπλα στους ανέργους"

«Ένα εκατομμύριο εργαζόμενους στην επισφάλεια έφεραν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Θα είμαστε δίπλα τους», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ.Τσίπρας ο οποίος, επισκέφθηκε το υποκατάστημα των Mc Donald’s.

Τσίπρας:Eίμαστε δίπλα στους ανέργους
«Ένα εκατομμύριο εργαζόμενους στην επισφάλεια έφεραν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Θα είμαστε δίπλα τους για να καταργηθούν οι αντεργατικοί νόμοι για να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους όσοι δεν έχουν φωνή », δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ.Τσίπρας ο οποίος, επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, επισκέφθηκε το υποκατάστημα των Mc Donald’s στο Σύνταγμα όπου μοίρασε στους εργαζόμενους, οδηγούς εργασιακών δικαιωμάτων.

Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ, "Σε αυτές τις εκλογές κανείς δεν θα ασχοληθεί με την σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού. Πάνω από 1.000.000 εργαζόμενοι, στην πλειοψηφία τους νέοι, βρίσκονται σήμερα στην επισφάλεια. Πάνω από 300.000 είναι στην μερική απασχόληση.

Συνολικά υπάρχει μια ολοένα και διευρυνόμενη κοινωνική κατηγορία εργαζομένων που εργάζονται στην αβεβαιότητα με μερική απασχόληση με μπλοκάκια, με ενοικιαζόμενη εργασία κι όλα αυτά διότι οι τελευταίες κυβερνήσεις έχουν υιοθετήσει νόμους αντεργατικούς, αντιασφαλιστικούς που πρέπει να καταργηθούν" ανέφερε ο κ.Τσίπρας.

"Εμείς ήρθαμε σήμερα σε μια συμβολική κίνηση, να μοιράσουμε στους εργαζόμενους των Mc Donald’s στην πλατεία Συντάγματος βιβλία που αναγράφουν πλήρως τα δικαιώματά τους με βάση την εργασιακή νομοθεσία. Την εργασιακή νομοθεσία η οποία δεν τηρείται ουσιαστικά. Πολλές επιχειρήσεις κάνουν τα στραβά μάτια, επιθεώρηση εργασίας δεν υπάρχει.

Βρισκόμαστε εδώ ακριβώς για να αναδείξουμε ότι με την παρουσία μας και μετά τις εκλογές θα βρισκόμαστε στο πλευρό αυτών των ανθρώπων, θα βρισκόμαστε δίπλα τους για να δώσουμε δύναμη σε όσους δεν έχουν δύναμη, για να δώσουμε φωνή σε όσους δεν έχουν φωνή και μέσα από την Βουλή κυρίως όμως μέσα από τους αγώνες να αλλάξουμε αυτήν την πραγματικότητα που είναι οδυνηρή", κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΝ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v