ΟΤΟΕ: Χαιρετίζει τις θέσεις Παπανδρέου για ΣΣΕ

Δικαιωμένη πολιτικά από τις αναφορές του Γ. Παπανδρέου από την ομιλία του στη ΔΕΘ για τις τραπεζικές συλλογικές συμβάσεις δηλώνει η ΟΤΟΕ, τονίζοντας ωστόσο ότι οι ΣΣΕ δεν θα έπρεπε να είναι το ζητούμενο άλλά το αυτονόητο.

ΟΤΟΕ: Χαιρετίζει τις θέσεις Παπανδρέου για ΣΣΕ
Δικαιωμένη πολιτικά από τις αναφορές του Γ. Παπανδρέου από την ομιλία του στη ΔΕΘ για τις τραπεζικές συλλογικές συμβάσεις δηλώνει η ΟΤΟΕ, τονίζοντας ωστόσο ότι οι ΣΣΕ δεν θα έπρεπε να είναι το ζητούμενο άλλά το αυτονόητο. 

Ειδικότερα, η ΟΤΟΕ, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει τα εξής:  

«Η Συλλογική λογική από τις Τράπεζες σε ό,τι αφορά στις Συλλογικές διαπραγματεύσεις με τους εργαζόμενους, αλλά και σε ό,τι αφορά στις ανάγκες της Ελληνικής Κοινωνίας με κριτήριο την οικονομική ανάπτυξη του τόπου, δε θα έπρεπε να είναι το ζητούμενο, αλλά το αυτονόητο σε μια ευνομούμενη, δημοκρατική πολιτεία».

Η ΟΤΟΕ υπερασπίστηκε σταθερά και αταλάντευτα τη θέση αυτή απέναντι στις προσπάθειες υπονόμευσης, που εκδηλώνονται από την πλευρά των τραπεζιτών τα τελευταία χρόνια, οι οποίοι έχουν ως μοναδική επιδίωξη την διατήρηση των κερδών τους.

Για το λόγο αυτό αισθάνεται, ότι δικαιώνεται πολιτικά, αφού η θέση αυτή συμπίπτει με την ανάλογη αναφορά του Γ. Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη, ως θέση αρχής που πρέπει να διέπει την εκάστοτε κυβέρνηση της χώρας.

Δυστυχώς, όμως, τα τρία τελευταία χρόνια αμφισβητούνται από την πλευρά των Τραπεζιτών, με προεξάρχουσα τη Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, οι αρχές του διαλόγου και των συλλογικών διαπραγματεύσεων για την κατάρτιση Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στις Τράπεζες και η Κυβέρνηση παρακολουθεί ως απλός θεατής τις διαδοχικές επιθέσεις των Τραπεζιτών στις κατακτήσεις και στα δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζομένων, ανεχόμενη συνειδητά ή ασυνείδητα τις επιθέσεις αυτές.

Η συμπεριφορά, η στάση και η θέση των Κομμάτων που διεκδικούν την ψήφο του ελληνικού λαού και των εργαζομένων, στα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στις τράπεζες, με βάση τη σαφήνεια και την αξιοπιστία των λόγων και των πράξεων, πρέπει να είναι στοιχείο προβληματισμού και κριτήριο πολιτικής επιλογής.

Η ΟΤΟΕ θέλει την όποια επόμενη Κυβέρνηση της χώρας εγγυητή των θεσμών της Δημοκρατίας και των δικαιωμάτων των εργαζόμενων, με κοινωνική ευαισθησία και δικαιοσύνη, στην πράξη και ήθος στην άσκηση της εξουσίας".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v