ΓΣΕΕ: Προβλέπει εκτίναξη ανεργίας στο 17,3%

Πρόβλεψη για "άλμα" ανεργίας στο 17,3% το 2010 αλλά και ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας μετά το 2010 καταθέτει η έκθεση του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ για την Ελληνική Οικονομία & Απασχόληση.

ΓΣΕΕ: Προβλέπει εκτίναξη ανεργίας στο 17,3%
Κατά την διάρκεια της οικονομικής κρίσης απαιτείται αύξηση των δημοσίων και κοινωνικών
δαπανών και απόσυρση των μέτρων φορολογικής επιβάρυνσης των μισθωτών και των συνταξιούχων, αναφέρει μεταξύ άλλων η έκθεση του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ για την “Ελληνική Οικονομία & Απασχόληση και η εναλλακτική πρόταση της ΓΣΕΕ”, η παρουσίαση της οποίας πραγματοποιήθηκε σήμερα.  

Παράλληλα, η έκθεση κάνει λόγο για απόκλιση έως και 6% της πραγματικής ανεργίας σε σχέση με τα στοιχεία της ΕΣΥΕ, ενώ προβλέπει ότι η πραγματική ανεργία ενδέχεται να φτάσει στο 17,3% του συνολικού εργατικού δυναμικού της χώρας το 2010. Η έκθεση προβλέπει ότι η ανάκαμψη θα έλθει μετά το 2010.

Όπως αναφέρει η ΓΣΕΕ, "τα ευρήματα της έκθεσης επιβεβαιώνουν με επιστημονικά τεκμηριωμένο τρόπο με την παράθεση ερευνών και στοιχείων της Τράπεζας της Ελλάδος, της Eurostat και διεθνών στατιστικών και ερευνητικών οργανισμών κ.α. τη δραματική επιδείνωση των εργασιακών, οικονομικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων σε σχέση με τους εργαζόμενους της Ε.Ένωσης χωρίς ταυτόχρονα να αντιμετωπίζονται τα προβλήματα ανταγωνιστικότητας και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και των επενδύσεων.

Τα αδιέξοδα και τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας προυπήρχαν της διεθνούς χρηματοοικονομικής κρίσης ενώ οι σημαντικότερες αντεργατικές και αντικοινωνικές ανατροπές είχαν πραγματοποιηθεί στο “όνομα” των ελλειμμάτων και της σταθεροποίησης της Ελληνικής Οικονομίας".

Το πλήρες κείμενο της έκθεσης της ΓΣΕΕ δημοσιεύεται στη διπλανή στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v