Ακυρος ο διαγωνισμός για τις άγονες γραμμές

Αγνωστο παραμένει ποια αεροπορική εταιρία θα αναλάβει την εκτέλεση των δρομολογίων στις άγονες γραμμές ύστερα από την ακύρωση του σχετικού διαγωνισμού από το Υπουργείο Μεταφορών.

Ακυρος ο διαγωνισμός για τις άγονες γραμμές
Αγνωστο παραμένει ποια αεροπορική εταιρία θα αναλάβει την εκτέλεση των δρομολογίων στις άγονες γραμμές ύστερα από την ακύρωση του σχετικού διαγωνισμού από το Υπουργείο Μεταφορών.

Η Aegean απέστειλε επιστολή με την οποία θέτει το στόλο της στη διάθεση των αρχών, ενώ από την πλευρά της MIG και της Olympic Air σε σχετική ερώτηση δηλώθηκε "Ουδέν σχόλιο".

Οπως έγινε γνωστό, στις επόμενες 2-3 ημέρες, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας αναμένεται να ανακοινώσει ποιος θα εκτελεί τα δρομολόγια των άγονων γραμμών στο μεταβατικό διάστημα έως την προκήρυξη νέου διαγωνισμού από την επόμενη κυβέρνηση. 

Όπως διαβεβαίωσε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Μεταφορών, κ. Δημήτρης Πλατής, το ελληνικό δημόσιο θα διασφαλίσει ότι οι πτήσεις των άγονων γραμμών θα γίνονται κανονικά, όπως και οι 11 πτήσεις που προέρχονται από τις διακρατικές συμφωνίες, διαγωνισμός ο οποίος επίσης ακυρώθηκε.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι την ευθύνη για την επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού θα έχει η επόμενη κυβέρνηση ενώ στο μεταβατικό διάστημα εκτιμάται ότι θα διαρκέσει δυο μήνες.
 
Νωρίτερα, η Aegean, με επιστολή της προς την ΥΠΑ, έθεσε το στόλο της στη διάθεσή της για την προσωρινή κάλυψη των άγονων γραμμών μετά την ανακοίνωση ακύρωσης του σχετικού διαγωνισμού.  

Στο μεταξύ, εν μέσω ευχαριστιών, ο Γ.Γ. του ΥΜΕ, Δ. Πλατής, ανακοίνωσε χθες, λεπτομέρειες που αφορούν την πράξη νομοθετικού περιεχομένου στην οποία μεταξύ άλλων ρυθμίζονται και θέματα που αφορούν τους 4.500 υπό μετάταξη εργαζόμενους της Ολυμπιακής.

Το επιπλέον κόστος από τις μετατάξεις ανέρχεται σε 8 εκ. ευρώ σε βάθος 25ετίας, ενώ όπως ανέφερε και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Στ. Χαλβατζής, υπάρχουν ήδη οι διαβεβαιώσεις από το ΠΑΣΟΚ για πλήρη κάλυψη των εργαζομένων.

Το ΠΔΠ το οποίο σήμερα δημοσιεύεται στο ΦΕΚ, έχει άμεση ισχύ και θα πρέπει να επικυρωθεί εντός 40 ημερών από την νεά βουλή.

Στις διατάξεις του το ΠΔΠ εξασφαλίζει τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων στον Όμιλο, την ένταξη των εργαζομένων στο Galileo στο τακτικό προσωπικό της Ο.Α., τους απασχολούμενους στο εξωτερικό, στην Olympic Catering.

Σημαντική θεωρείται και η πρόβλεψη για τους πιλότους και τους μηχανικούς οι οποίοι αποκτούν δυνατότητα μετάταξης στην ΥΠΑ με το δικαίωμα να λαμβάνουν άδεια άνευ αποδοχών προκειμένου να εργαστούν εκτός ΥΠΑ για περισσότερο από ένα έτος και στην συνέχεια εφόσον το επιθυμούν να επιστρέφουν στην υπηρεσία. Η πρόβλεψη αυτή ουσιαστικά, βοηθάει τους χειριστές να διατηρήσουν εν ισχύ τα πτυχία τους.

* Οι δηλώσεις του ΓΓ ΥΜΕ για την ΟΑ δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό"

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v