Πρόταση για ενιαία "βαλκανική" αγορά

Την εκτίμηση ότι η ελληνική οικονομία "είδε" τα χαμηλά και βελτιώνεται, αν και δεν αναμένεται αναπτυξιακή τροχιά εφέτος, διατύπωσε η υποδιοικητής της ΤτΕ, κ. Ελένη Λουρή Δενδρινού σε συνέντευξή της στο Reuters.

Πρόταση για ενιαία βαλκανική αγορά
Κάλεσμα στις χώρες τους να ενώσουν τις αγορές τους σε μια ενιαία χρηματιστηριακή αγορά απηύθηναν πολλοί κεντρικοί τραπεζίτες της ευρύτερης βαλκανικής περιφέρειας, στο πλαίσιο συνόδου των κεντρικών τραπεζιτών των Βαλκανίων στα Τίρανα. 

Μια τέτοια εξέλιξη θα λειτουργήσει θετικά, στο πλαίσιο προετοιμασίας των χωρών για την ευρωπαϊκή σύγκλιση. 

"Λαμβάνοντας υπόψη πόσο μικρές είναι οι χώρες και πόσο μικρή είναι η κεφαλαιοποίηση των αγορών τους, θα ήταν σίγουρα πολύ θετική εξέλιξη", δήλωσε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ο κεντρικός τραπεζίτης της Σερβίας, Radovan Jelasic. 

"Η Βοσνία-Ερζεγοβίνη είναι μια μικρή αγορά και έχουμε δυο χρηματιστήρια. Νομίζω ότι μια ευρύτερη αγορά είναι ένα πιθανό ενδεχόμενο και τη χρειαζόμαστε", δήλωσε  ο βόσνιος τραπεζίτης Kemal Kozaric. 
        
**Είδε τα χαμηλά η ελληνική οικονομία

Την εκτίμηση ότι η ελληνική οικονομία "είδε" τα χαμηλά και βελτιώνεται, αν και δεν αναμένεται αναπτυξιακή τροχιά εφέτος, διατύπωσε η υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Ελένη Λουρή -  Δενδρινού σε συνέντευξή της στο Reuters.  

"Υπάρχουν σίγουρα θετικές ενδείξεις, οπότε υποθέτω ότι φτάσαμε στο χαμηλότερο σημείο και ανακάμπτουμε", δήλωσε η κ. Δενδρινού στο περιθώριο συνόδου των κεντρικών τραπεζιτών των Βαλκανίων στα Τίρανα. 

Ερωτηθείσα για το πότε η Ελλάδα θα επιστρέψει σε αναπτυξιακή τροχιά, η κ. Λουρή-Δενδρινού επανέλαβε την πρόβλεψη της ΤτΕ για μηδενική έως οριακά αρνητική ανάπτυξη εφέτος και θετική τροχιά από το 2010. 

        

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v