Πετραλιά: Στο 1 δισ. οι δράσεις για ΟΑΕΔ

Στο 1 δισ. ευρώ ανέρχονται οι δράσεις του Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας για το 2009, προερχόμενα από Κοινοτικά Κονδύλια για τη στήριξη των νέων, δήλωσε η κα Φάνη Πάλη Πετραλιά.

Πετραλιά: Στο 1 δισ. οι δράσεις για ΟΑΕΔ
Στο 1 δισ. ευρώ ανέρχονται οι δράσεις του Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας για τον ΟΑΕΔ, το 2009, προερχόμενα από Κοινοτικά Κονδύλια για τη στήριξη των νέων, δήλωσε η κα Φάνη Πάλη Πετραλιά σε επίσκεψή της στις Σχολές Μαθητείας του ΟΑΕΔ, στο Καλαμάκι και το Μοσχάτο. 

Συγκεκριμένα η υπουργός Απασχόλησης υποστήριξε ότι "σήμερα ξεκίνησαν οι σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ. Πενήντα τρεις σχολές μαθητείας σε όλη τη χώρα στις οποίες 15.000 σπουδαστές ξεκίνησαν τα μαθήματά τους. Μαθήματα καινοτόμα μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ".

Παράλληλα πρόσθεσε ότι "οι σχολές αυτές προσφέρουν στα παιδιά πρώτα απ’ όλα ασφάλιση, τους προσφέρουν επαγγελματική κατοχύρωση, προσφέρουν μαθητεία, προσφέρουν εστίες μαθητικές, προσφέρουν δωρεάν βιβλία και αμοιβή στους εκπαιδευόμενους".

Επίσης, μέσα από τις 121 ΚΠΑ, δηλαδή τα Κέντρα Προώθησης της Απασχόλησης δίνεται η δυνατότητα στα νέα παιδιά να βρουν εργασία και να κατευθυνθούν από τους σχολικούς συμβούλους.

Ο ΟΑΕΔ τα τελευταία χρόνια έχει κάνει πολύ μεγάλα άλματα, ιδιαίτερα ως προς το θέμα της επαγγελματικής εκπαίδευσης. Στόχος μας είναι η επαγγελματική κατάρτιση των παιδιών αυτών, να έχει απόλυτη συνάφεια με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας.

Από το 2007 γίνονται μαθήματα καινοτόμα, γίνονται μαθήματα σε εικονική πραγματικότητα και προσομοίωση σε νέες τεχνολογίες και βεβαίως σε πλήρη πρόσβαση σε πληροφορικά μαθήματα.

Σήμερα, στο σχολείο που βρισκόμαστε, 350 μαθητές ετοιμάζονται να ξεκινήσουν τα μαθήματα τους στη σχολή του Μοσχάτου.

Θα έλεγα ότι είναι έτοιμοι για μια καλή χρονιά και πρώτα απ’ όλα για την απόκτηση της γνώσης και της επαγγελματικής αποκατάστασης.

Και η υπουργός κατέληξε, "για το 2009 ο ΟΑΕΔ, το Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας έχει δράσεις τις οποίες ήδη υλοποιεί μέσω του ΟΑΕΔ ύψους 1 δισ. ευρώ, προερχόμενο από Κοινοτικά Κονδύλια για τη στήριξη των νέων, όχι μόνο στην εκπαίδευση αλλά και των νέων ανέργων και γενικότερα για την απασχόληση ως αντίδοτο στη διεθνή κρίση η οποία έχει αγγίξει και την χώρα μας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v