Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αγονες: Σήμερα οι ανακοινώσεις για τα δρομολόγια

Εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση της ΥΠΑ σχετικά με την εκτέλεση των 24 δρομολογίων της άγονης γραμμής για το μεταβατικό διάστημα των δυο μηνών έως ότου προκύψει από διαγωνισμό ο ανάδοχος.

Αγονες: Σήμερα οι ανακοινώσεις για τα δρομολόγια
Εντός της ημέρας, εκτός απρόοπτου, αναμένεται να ανακοινωθεί η απόφαση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας σχετικά με την εκτέλεση των 24 δρομολογίων της άγονης γραμμής για το μεταβατικό διάστημα των δυο μηνών έως ότου προκύψει από διαγωνισμό ο ανάδοχος.

Χθες, η MIG ανακοίνωσε ότι προτίθεται να αναλάβει την εκτέλεση του συνόλου των δρομολογίων χωρίς αντιστάθμισμα μέσω της Olympic Air. Η πρόταση αυτή που κατατίθεται και γραπτώς στην ΥΠΑ, αναμένεται να βάλει τέλος στην σημαντική αυτή εκκρεμότητα καθώς πλέον η ΥΠΑ θα εκτιμήσει τις προσφορές που έχουν κατατεθεί αποφασίζοντας υπέρ της πλέον συμφέρουσας για το Δημόσιο.

Εξάλλου, προσφορά για τα δρομολόγια των άγονων γραμμών έχει κάνει η Aegean Airlines, προτείνοντας, ωστόσο, (συμβολικό) αντιστάθμισμα το 50% της επιδότησης.

Σημειώνεται ότι, τις δικές τους προτάσεις έχουν καταθέσει οι εταιρείες, Hellas Jet η οποία προτίθεται να καλύψει τις 12 από τις 24 γραμμές χωρίς την επιδότηση του Ελληνικού Δημοσίου, ενώ η Athens Airways με επιστολή της στην ΥΠΑ ανακοίνωσε ότι μπορεί και αυτή να αναλάβει 13 από τις 24 άγονες τακτικές γραμμές με μειωμένη επιδότηση από 40% έως 70%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v