Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κριτική Κατσέλη-Χρυσοχοΐδη για τις ασφαλιστικές

Για το σχέδιο της κυβέρνησης ώστε να εγγυηθεί τα συμφέροντα των ασφαλισμένων και τις προοπτικές για τους εργαζόμενους των ασφαλιστικών, ρωτούν οι πολιτικοί εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ, Λ. Κατσέλη και Μ. Χρυσοχοΐδης.

Κριτική Κατσέλη-Χρυσοχοΐδη για τις ασφαλιστικές
Απάντηση από την κυβέρνηση για τι σχέδιο έχει εκπονήσει ώστε να εγγυηθεί τα συμφέροντα των ασφαλισμένων και τι προοπτικές δίνονται στους εργαζόμενους των ασφαλιστικών, ζητούν η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Οικονομίας Λούκα Τ. Κατσέλη και ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, σχετικά με την απόφαση της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (ΕΠΕΙΑ) να προχωρήσει στην ανάκληση της άδειας εταιρειών του κλάδου ιδιωτικής ασφάλισης.

Συγκεκριμένα, οι δυο πολιτικοί εκπρόσωποι σημείωναν τα εξής:

"Ενώ όλα αυτά χρόνια η κυβέρνηση, μέσω της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (ΕΠΕΙΑ) και των άλλων μηχανισμών εποπτείας και ελέγχου που υποτίθεται ότι λειτουργούσαν, δεν άσκησε καμία ουσιαστική εποπτεία στο χώρο των ιδιωτικών ασφαλίσεων, παρόλο που τα «μηνύματα» για προβλήματα στον κλάδο ήταν πολλά, έρχεται τώρα, στο μέσο της προεκλογικής περιόδου, και προχωρά στο κλείσιμο 5 ασφαλιστικών εταιρειών.

Η αδράνεια της αρμόδιας εποπτικής αρχής, σε έναν τόσο κρίσιμο κλάδο, όπως οι ιδιωτικές ασφαλίσεις, που αφορά χιλιάδες καταναλωτές, είναι εγκληματική. Όφειλε 5 χρόνια τώρα να αξιολογεί συστηματικά την οικονομική κατάσταση και τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών εταιρειών. Δεν το έκανε.

Όφειλε να λάβει έγκαιρα τα απαραίτητα μέτρα εξυγίανσης, και όχι να προχωρήσει σε ανάκληση άδειας εταιρειών, 2 βδομάδες πριν τις εκλογές, με αποτέλεσμα να μείνουν στον αέρα χιλιάδες καταναλωτές και στο δρόμο εργαζόμενοι.

Για το ΠΑΣΟΚ, αυτό που προέχει είναι η εξυγίανση και ομαλή λειτουργία της ασφαλιστικής αγοράς, η εμπέδωση κλίματος εμπιστοσύνης στους καταναλωτές-ασφαλισμένους και η διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στον ασφαλιστικό κλάδο.
Καλούμε την κυβέρνηση να απαντήσει:

- Ποιο σχέδιο έχει εκπονήσει ώστε να εγγυηθεί τα συμφέροντα χιλιάδων ασφαλισμένων που βρίσκονται σήμερα στον «αέρα»;
- Τι προοπτική δίνει στους εργαζομένους που σήμερα βρίσκονται στο δρόμο
;"

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v