Κλιμάκια του ΥΠΕΧΩΔΕ στη Ν. Εύβοια

Kλιμάκια μηχανικών του ΥΠΕΧΩΔΕ μετέβησαν στις 13/9/09 στις περιοχές του Ν. Ευβοίας που επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες, προκειμένου να πραγματοποιήσουν καταγραφή των ζημιών σε κτίρια.

Κλιμάκια του ΥΠΕΧΩΔΕ στη Ν. Εύβοια
Με εντολή του Υπουργού ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., κ. Γιώργου Σουφλιά κλιμάκια μηχανικών του ΥΠΕΧΩΔΕ, μετέβησαν από την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου στις περιοχές του Ν. Ευβοίας που επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες, προκειμένου να πραγματοποιήσουν καταγραφή των ζημιών σε κτίρια.

Ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργος Σουφλιάς υπέγραψε επίσης την Απόφαση οριοθέτησης των πληγεισών περιοχών για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσαν οι πρόσφατες πλημμύρες στις περιοχές του Νομού Ευβοίας.

Αναλυτικότερα, η οριοθέτηση των πληγεισών περιοχών έχει ως εξής:

Δήμος Ερέτριας
Δήμος Ληλαντίων
Δήμος Αμαρυνθίων
Δήμος Κύμης: Δ.Δ. Μετοχίου Διρφύων και Οξυλίθου, οικισμός Στομίου
Δήμος Διρφύων: Δ.Δ. Μίσθρος, Πουρνού, Θεολόγου, Πίσσωνα, Στροπωνών και Καμπίων
Δήμος Αυλώνος: Δ.Δ. Ορίου
Δήμος Κονιστρών: Δ.Δ. Μονοδρίου
Δήμος Χαλκιδέων: Οδός Ορέστη Μακρή και περιοχή Λιανής Άμμου

Από την αρχική καταγραφή των ζημιών από τα συνεργεία μηχανικών του ΥΠΕΧΩΔΕ προέκυψαν τα εξής αποτελέσματα:

Οκτώ (8) κτίρια έχουν υποστεί ολοσχερή καταστροφή

Χίλια κτίρια έχουν υποστεί ζημιές από τις πλημμύρες

Με την Κοινή Υπουργική απόφαση δίνεται προθεσμία ενός (1) έτους για την υποβολή από τους ενδιαφερόμενους αίτησης είτε για την διενέργεια αυτοψίας στο πληγέν κτίσμα, είτε για την χορήγηση Δωρεάν Κρατικής Αρωγής για επισκευή κτίσματος χωρίς να έχει προηγηθεί έκδοση πορίσματος χαρακτηρισμού του.

Το ποσό της Δωρεάν Κρατικής Αρωγής έχει οριστεί στα 750 ευρώ/τ.μ. για την ανακατασκευή κατοικιών και μάλιστα για εμβαδό ίσο με αυτό της κατοικίας που καταστράφηκε και μέχρι τα 120 τ.μ., ενώ για κτίρια με χρήση επαγγελματικού χώρου και για το σύνολο της επιφανείας του κτιρίου το ποσό της Δ.Κ.Α. έχει οριστεί στα 350 ευρώ/τ.μ..

Για τις επισκευές κατοικιών το ποσό της Δ.Κ.Α. έχει οριστεί στα 60 ευρώ/τ.μ. και μέχρι τα 120 τ.μ., ενώ για τους επαγγελματικούς χώρους το ποσό έχει οριστεί στα 60 ευρώ/τ.μ. για το σύνολο της επιφανείας.

Τέλος προβλέπεται η χορήγηση επιπλέον Δ.Κ.Α. ποσού 1000 ευρώ για ζημιά στον καυστήρα επισκευάσιμων κατοικιών ή επαγγελματικών χώρων.

**** Η απόφαση για την οριοθέτηση των πλημμυρόπληκτων περιοχών της  Εύβοιας δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v