Παράταση για γαλακτοκομικά χωρίς χώρα προέλευσης

Δίμηνη παράταση στο χρονικό όριο διάθεσης γαλακτοκομικών, επί της συσκευασίας των οποίων δεν αναγράφεται η χώρα προέλευσης από τις 31/10/2009 στις 31/12/2009, δίνει νέα αγορανομική διάταξη.

Παράταση για γαλακτοκομικά χωρίς χώρα προέλευσης
Παράταση στο χρονικό όριο διάθεσης των γαλακτοκομικών προϊόντων, επί της συσκευασίας των οποίων δεν αναγράφεται η χώρα προέλευσης της πρώτης ύλης (γάλακτος), από τις 31/10/2009 στις 31/12/2009, δίνει με νέα αγορανομική διάταξη ο υφυπουργός Ανάπτυξης, κ. Γιώργος Βλάχος.  

Αναλυτικά, δίμηνη παράταση στις εταιρείες εκείνες τα προϊόντα των οποίων δεν αναγράφουν τη χώρα προέλευσης της πρώτης ύλης έδωσε σήμερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γιώργος Βλάχος με την αριθμ. 10/2009 νέα Αγορανομική Διάταξη, με την οποία μετατίθεται το χρονικό όριο διάθεσης γαλακτοκομικών προϊόντων επί της συσκευασίας των οποίων εξ? αντικειμένου δεν αναγράφεται η χώρα προέλευσης της πρώτης ύλης (γάλακτος) από τις 31/10/2009 στις 31/12/2009.
 
Η παράταση της προθεσμίας αφορά τα γάλατα εβαπορέ, ζαχαρούχα ή μη.

Υπενθυμίζεται ότι η Αγορανομική Διάταξη που υπεγράφη στο τέλος του περασμένου Απριλίου προέβλεπε ότι στη συσκευασία των προϊόντων (γάλα, γάλα σε σκόνη, σοκολατούχο γάλα, γιαούρτη με προσθήκες ή μη άλλων υλών, επιδόρπια πάσης φύσης με βάση το γάλα, κρέμα, ρυζόγαλο, κρέμα γάλακτος) αναγράφεται υποχρεωτικά η ένδειξη που υποδηλώνει τη χώρα ή τις χώρες προέλευσης της πρώτης ύλης, καθώς και το ποσοστό πρόσμιξης, εφόσον χρησιμοποιήθηκε γάλα με προέλευση από περισσότερες της μίας χώρες.
 
Για τα προϊόντα, τα οποία παρήχθησαν ή εισήχθησαν πριν την έναρξη ισχύος του παρόντος άρθρου και με την έναρξη ισχύος της νέας Α.Δ., βρίσκονται αδιάθετα και άρα στις συσκευασίες τους δεν αναγράφονται οι προβλεπόμενες ενδείξεις από τη νέα Α.Δ. μπορούν να διατεθούν στον τελικό καταναλωτή ως έχουν, το αργότερο μέχρι 31- 7 -2009, με εξαίρεση τα γάλατα εβαπορέ, ζαχαρούχα ή μη, τα οποία μπορούν να διατεθούν στον τελικό καταναλωτή μέχρι 31-10-2009, όπως προέβλεπε η αρχική Α.Δ. περίοδος όμως που μετατίθεται μετά και τη σημερινή νέα Α.Δ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v