Σουφλιάς: Ενίσχυση 10 εκατ. σε δήμους της Εύβοιας

Την ενίσχυση των εννέα πληγέντων από τις πρόσφατες πλημμύρες, δήμων της Εύβοιας με 9,8 εκατ. ευρώ αποφάσισε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς. Συνάντηση σήμερα με τους δημάρχους.

Σουφλιάς: Ενίσχυση 10 εκατ. σε δήμους της Εύβοιας
Συνάντηση με τους Δημάρχους των περιοχών της Ευβοίας που επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες είχε σήμερα ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργος Σουφλιάς.  

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ του Νομού Ευβοίας και Δήμαρχος Χαλκιδαίων κ. Ζεμπίλης Αθανάσιος και οι Δήμαρχοι Ληλαντίων, Ταμιναίων, Αμαρυνθίων, Διρφύων και Ερέτριας.

Ο Υπουργός ενημέρωσε τους τοπικούς φορείς τη Εύβοιας ότι το ΥΠΕΧΩΔΕ έχει ήδη καταγράψει τις ζημιές στα πληγέντα κτήρια και έχει οριοθετήσει την πληγείσα περιοχή. Επίσης έχει υπογράψει την απόφαση για την Χορήγηση Δωρεάν Κρατικής Αρωγής για την ανακατασκευή και τις επισκευές στα κτήρια.

Ο κ. Γ. Σουφλιάς αποφάσισε για την ενίσχυση των εννέα πληγέντων δήμων να διατεθεί ποσό 200.000 ευρώ στον κάθε δήμο για την αποκατάσταση και την βελτίωση της εσωτερικής οδοποιίας του και 8 εκατομμυρίων ευρώ από το πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ του ΥΠΕΧΩΔΕ για την εκτέλεση αντιπλημμυρικών έργων στην πληγείσα περιοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v