Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΠΑΣΟΚ: Εγγυάται λειτουργία ναυπηγείων Σκαραμαγκά

"Το ΠΑΣΟΚ εγγυάται την πλήρη και ενιαία λειτουργία των Ναυπηγείων", δήλωσε σε ομιλία του προς τους εργαζομένους των ναυπηγείων Σκαραμαγκά ο τομεάρχης ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

ΠΑΣΟΚ: Εγγυάται λειτουργία ναυπηγείων Σκαραμαγκά
"Το ΠΑΣΟΚ εγγυάται την πλήρη και ενιαία λειτουργία των Ναυπηγείων. Θέλουμε Ναυπηγεία ανταγωνιστικά στην αγορά και ταυτόχρονα, δεσμευόμαστε για την ενίσχυσή τους με την κατασκευή εξοπλισμών από την πλευρά του κράτους", δήλωσε σε ομιλία του προς τους εργαζομένους των ναυπηγείων Σκαραμαγκά ο τομεάρχης ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Ειδικότερα, ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, επισκέφθηκε σήμερα τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, όπου και συναντήθηκε με τους εργαζόμενους της επιχείρησης.

Κατά τη συνάντηση, ο Μ. Χρυσοχοΐδης άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση για το γεγονός ότι επί 5,5 χρόνια δεν χάραξε μια σοβαρή και αξιόπιστη εθνική βιομηχανική πολιτική, με αποτέλεσμα σήμερα τα Ναυπηγεία να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα βιωσιμότητας.

Εξέφρασε επίσης τη δυσαρέσκειά του για το ότι η Διοίκηση της επιχείρησης δεν επεδίωξε να φέρει δουλειές στην Ελλάδα, παρά μόνο αρκέστηκε στη συνεργασία με το ελληνικό Δημόσιο. Τόνισε ότι πιθανές διαφορές μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και της επιχείρησης δεν αποτελούν θέμα στο οποίο μπορεί να πάρει θέση το ΠΑΣΟΚ, καθώς αποτελούν αντικείμενο των αρμόδιων δικαιοδοτικών οργάνων.

Τέλος, εκδήλωσε τη συμπαράστασή του προς τους 150 υπαλλήλους της επιχείρησης, η οποία αποκόπηκε από τα Ναυπηγεία και ασχολείται με την κατασκευή τροχαίου υλικού, που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 5 μήνες.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας προς τους εργαζόμενους, είπε τα εξής:

« Το ΠΑΣΟΚ εγγυάται την πλήρη και ενιαία λειτουργία των Ναυπηγείων. Θέλουμε Ναυπηγεία ανταγωνιστικά στην αγορά και ταυτόχρονα, δεσμευόμαστε για την ενίσχυσή τους με την κατασκευή εξοπλισμών από την πλευρά του κράτους.

Καλούμε την επιχείρηση να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και να φέρει δουλειές στα Ναυπηγεία. Σε περίπτωση αδυναμία λειτουργίας της δεύτερης επιχείρησης (τροχαίου υλικού), οι εργαζόμενοι θα επανενταχθούν στα Ναυπηγεία. Η Ελλάδα είναι ευρωπαϊκή χώρα που εφαρμόζει το ευρωπαϊκό Δίκαιο και δεν δέχεται εκβιασμούς και απειλές από κανέναν".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v