Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κ. Καραμανλής: «Μπαίνω στη μάχη για να κερδίσω»

Τα χαρτιά του για την επόμενη μέρα των εκλογών και για την προσωπική του στάση, αν ηττηθεί, ανοίγει ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, με συνέντευξή του στην εφημερίδα “Real News”.

Κ. Καραμανλής: «Μπαίνω στη μάχη για να κερδίσω»
«Είναι τόσο κρίσιμη η αναμέτρηση αυτή, που δεν χωρά ψήφο διαμαρτυρίας. Δεν χωρά χαμένη ψήφο», υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Realnews» και καλεί τους ψηφοφόρους της ΝΔ να σταθούν δίπλα στο κόμμα, στην αναμέτρηση της 4ης Οκτωβρίου, παραμερίζοντας «παράπονα και πικρίες».

Εκφράζει την πίστη του στην ανατροπή του αποτελέσματος των δημοσκοπήσεων, που φέρουν το ΠΑΣΟΚ να προηγείται με διαφορά, ενώ, απαντώντας σε ερώτηση περί «εισηγητών», οι οποίοι τον «παρέσυραν» να πάει πρόωρες εκλογές, ο πρωθυπουργός μιλά για «παραμύθια της Χαλιμάς» και για «μοναξιά του αρχηγού».

«Τις μεγάλες αποφάσεις τις παίρνει ο αρχηγός. Όταν μάλιστα είναι βαρέως εθνικού περιεχομένου και συμφέροντος, ακόμη περισσότερο», τονίζει.

Ο κ. Καραμανλής χαρακτηρίζει «καραγκιοζιλίκια» τα όσα προηγήθηκαν στο ΠΑΣΟΚ, κατά τη διαδοχή αρχηγού με την παράδοση «δαχτυλιδιού» και ξεκαθαρίζει ότι «η ΝΔ είναι ένα δημοκρατικό κόμμα» και, εξάλλου, ο ίδιος δεν προτίθεται να αποχωρήσει από την προεδρία της, σε περίπτωση αποτυχίας του κόμματος στις επικείμενες εκλογές.

«Δεν έχω καμία πρόθεση να φύγω. Είμαι μαχητής και μπροστάρης. Με την προϋπόθεση να νιώθω εγώ χρήσιμος και να με θέλουν», υπογραμμίζει.

Σε ό,τι δε αφορά, τη στήριξη, εκ μέρους του, της υποψηφιότητας του Κάρολου Παπούλια, δηλώνει πως αυτή είναι σταθερή και επικρίνει το ΠΑΣΟΚ, που «δεν ανταποκρίθηκε».

«Η επιλογή που έκανα στο πρόσωπό του (σσ. του Κ. Παπούλια) πέραν του ότι απεδείχθη απόλυτα σωστή, είχε και μια πολύ σημαντική συμβολική αξία για μια διαφορετική εξέλιξη των πολιτικών μας ηθών. Δυστυχώς, το ΠΑΣΟΚ δεν ανταποκρίθηκε», τονίζει ο πρωθυπουργός.

Ερωτώμενος, για το σενάριο να προορίζεται ο ίδιος για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Καραμανλής απαντά: «Ο Καραμανλής είναι γεννημένος μαχητής κι αυτό σημαίνει ότι παίρνεις θέση και μαχητική θέση για όλα τα ζητήματα. Εγώ παλεύω για να επιβάλλονται και να επικρατούν οι ιδέες μας στη χώρα. Αυτό σημαίνει ότι αν είσαι στην πρώτη γραμμή της μάχης, δεν έχεις άλλες επιλογές».

Αποδέχεται, τέλος, πως το θέμα που δημιουργήθηκε γύρω από την υπόθεση του Βατοπαιδίου έβλαψε δημοσκοπικά την κυβέρνηση, κυρίως όμως, «η υπερβολή» με την οποία παρουσιάστηκε, αλλά ξεκαθαρίζει πως «όταν ένα κόμμα είναι χρόνια στην κυβέρνηση, έχει κερδίσει δύο εκλογές, είναι φυσικό κάποια στιγμή να μην έχει μόνιμα εξασφαλισμένο προβάδισμα στις μετρήσεις».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v