Παπαρήγα: "Να βγει δυναμωμένο το ΚΚΕ"

"Μόνο ένα δυναμωμένο ΚΚΕ μπορεί να φοβίσει τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ", δήλωσε η γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ, κ. Αλέκα Παπαρήγα. Το βράδυ, θα μιλήσει στη Θεσσαλονίκη.

Παπαρήγα: Να βγει δυναμωμένο το ΚΚΕ
"Μόνο ένα δυναμωμένο ΚΚΕ μπορεί να φοβίσει τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ", δήλωσε η γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ, κ. Αλέκα Παπαρήγα, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ θα μιλήσει το βράδυ στην προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στη Θεσσαλονίκη, στην πλατεία Αριστοτέλους.

“Αυτή η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στην μεγάλη επέτειο ίδρυσης του ΕΑΜ. Σαν σήμερα γεννήθηκε στην Ελλάδα το ΕΑΜ. Καθοδηγητής και αιμοδότης αυτού του αγώνα ήταν το ΚΚΕ, χωρίς βεβαίως να υποτιμούμε το γεγονός ότι στις γραμμές του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ μπήκε ο απλός λαός και μία σειρά άνθρωποι οι οποίοι δεν το έβαλαν κάτω και αποφάσισαν να δώσουν και τη ζωή τους για την απελευθέρωση της χώρας”.

Αυτά ανέφερε, μεταξύ άλλων, από το Βόλο, η κ. Αλέκα Παπαρήγα, χθες στο πλαίσιο κεντρικής ομιλίας που πραγματοποίησε στην παραλία της πόλης. Ακόμα και η σιγή που κράτησε πολλά χρόνια, τόνισε στη συνέχεια η κα Παπαρήγα, ή και η αλλοίωση του μηνύματός της δεν έχει καταφέρει να ξεριζώσει αυτή τη μεγάλη αντίσταση στην Ελλάδα, που μαζί με την αντίσταση του σοβιετικού και γιουγκλοσλάβικου λαού κρατήθηκε και τοποθετήθηκε στις τρεις πιο ηρωϊκές και πιο μαζικές αντιστάσεις στη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου. Ωστόσο, υπογράμμισε, υπάρχουν ορισμένα γεγονότα και συμπεράσματα τα οποία δεν πρέπει να ξεχαστούν.

Τι έκανε ο υπόλοιπος πολιτικός κόσμος, οι γνωστοί παράγοντες και της συντηρητικής παράταξης και του, τότε, κέντρου; Ορισμένους απ’ αυτούς μάλιστα, τους γνωρίσαμε και ως πρωθυπουργούς σε κατοπινές περιόδους. Το έσκασαν, άλλοι στο Κάιρο, άλλοι στην Αλεξάνδρεια, άλλοι στο Λονδίνο, υπογράμμισε η γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

Σύμφωνα πάντα με το ΑΠΕ, στη συνέχεια η κα Παπαρήγα αναφέρθηκε στη σύγχρονη πραγματικότητα κάνοντας λόγο για σκληρή και περισσότερο βάρβαρη, τηρουμένων των αναλογιών, όπως διευκρίνισε, ίδια με τη βαρβαρότητα που γνωρίσαμε στα χρόνια της κατοχής.

Η κα Παπαρήγα αναφέρθηκε και στις οδυνηρές συνέπειες της κρίσης λέγοντας πως εδώ και 20 χρόνια σταδιακά οι εργαζόμενοι έχουν χάσει πολλά από τα δικαιώματα τους, έχουν αδειάσει οι τσέπες τους, έχουν χάσει δικαιώματα στον τομέα της κοινωνικής ασφάλισης, της παιδείας, παντού. Η αγορά για να λειτουργήσει με τους νόμους της καπιταλιστικής αγοράς πρέπει να υπάρχει πολιτικό προσωπικό, προσθέτοντας πως πρέπει να υπάρχει μία κυβέρνηση, και στην Ελλάδα τέτοιες κυβερνήσεις υπήρξαν, η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, ή το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία.

Ακόμα η κα Παπαρήγα ανέφερε πως “δεν λυπούμαστε τον εργαζόμενο λαό, είμαστε αγανακτισμένοι, είμαστε θυμωμένοι και πάνω από όλα ξέρουμε όχι μόνο ότι έχει δίκιο, αλλά ξέρουμε και τον δρόμο μέσα από τον οποίο μπορεί να βρει το δίκιο του”, τονίζοντας πως αυτή είναι η διαφορά σε σχέση με τα υπόλοιπα κόμματα. Παραδέχονται τη σαπίλα, τόνισε χαρακτηριστικά, αναφερόμενη στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας πως ο ένας την πετάει στη μούρη του άλλου, αλλά δεν θέλουν να πουν ένα πράγμα: Ότι ο καπιταλισμός είναι η νόμιμη εκμετάλλευση και ληστεία, ότι είναι απλήρωτη δουλειά.

Επίσης η κα Παπαρήγα ανέφερε πως ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ, του ΛΑΟΣ και των Οικολόγων χωρίς να τους ταυτίζουμε μεταξύ τους είναι καταγγελτικός, λαϊκίστικος σε ορισμένες περιπτώσεις αλλά φτάνουν να κρίνουν τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ.

«Αυτό που ζητάει το ΚΚΕ είναι τη Δευτέρα το πρωί, στις 5 Οκτώβρη τα δύο κόμματα της αστικής τάξης να αλληλοσυγχαίρονται μεταξύ τους - το ένα θα είναι περισσότερο ή λιγότερο στεναχωρημένο - αλλά και τα δύο να υπολογίζουν ότι έχουν χάσει ψήφους σε εργατογειτονιές, σε φτωχές αγροτικές περιοχές, έχουν χάσει ψήφους από τους ανθρώπους που αγκομαχούν στα μικρομάγαζα, τόνισε η κ. Παπαρήγα για να καταλήξει:

“ Να αισθάνονται φόβο, έστω κι αν δεν το δείξουν, να αισθάνονται πανικόβλητοι, για το πόσο γρήγορα μπορούν να πάρουν αντιλαϊκά μέτρα. Και στη κάλπη, ένα πράγμα μπορεί να τους φοβίσει: Ένα δυναμωμένο ΚΚΕ. Γιατί αυτό θα σημαίνει ότι αυτή τη φορά μπόρεσαν να κοροϊδέψουν πολύ λιγότερους».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v