Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καρατζαφέρης: "Να εισρεύσει χρήμα στην οικονομία"

"Να εισρεύσει το χρήμα της παραοικονομίας στην πραγματική οικονομία", ζήτησε ο κ. Καρατζαφέρης από συνέντευξη Τύπου στην Πάτρα. Πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για Βορειοηπειρώτες. Σήμερα θα βρίσκεται στην Κομοτηνή.

Καρατζαφέρης: Να εισρεύσει χρήμα στην οικονομία
"Να εισρεύσει το χρήμα της παραοικονομίας στην πραγματική οικονομία", ζήτησε ο κ. Καρατζαφέρης από συνέντευξη Τύπου στην Πάτρα, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο. 

Ο κ. Καρατζαφέρης επισκέπτεται σήμερα την Κομοτηνή, όπου θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου και θα μιλήσει σε προεκλογική συγκέντρωση. 

Κριτική στον πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, και στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου, άσκησε από την Πάτρα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε, με αφορμή την επίσκεψη του στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Σύμφωνα πάντα με το ΑΠΕ, ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι «οι δύο μονομάχοι δεν έχουν πει κουβέντα στην προεκλογική περίοδο για τα εθνικά θέματα, την υπόθεση "Ζήμενς" και το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης» και επιπλέον ότι «δεν έχουν πει τίποτα για την τρομοκρατία, που υφίσταται η Αθήνα» με αφορμή την ληστεία, που έγινε την περασμένη εβδομάδα στην Καλλιθέα, στη διάρκεια της οποίας τραυματίσθηκαν πατέρας και ανήλικη κόρη.

Σε ό,τι αφορά τα εθνικά θέματα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εκτίμησε ότι «το όνομα "Μακεδονία" έχει τελειώσει μετά την άδεια, που δόθηκε για την προσγείωση του αεροσκάφους στην Κέρκυρα» και ότι «το ελληνικό βέτο έχει να κάνει πλέον μόνο με το πρόθεμα».

Είπε ακόμη ότι «το τουρκικό κράτος κάνει ό,τι θέλει στη Θράκη», επικαλούμενος σχόλια τουρκικών μέσων ενημέρωσης για την υποψηφιότητά του στη Ροδόπη και συμπλήρωσε ότι «οι πτήσεις των τουρκικών αεροσκαφών φθάνουν μέχρι την Σκύρο». Ζήτησε, μάλιστα, «να αναλάβει η Ευρωπαϊκή Ένωση την ευθύνη της φύλαξης των συνόρων από την απειλή της Τουρκίας», διότι «οι εξοπλισμοί κοστίζουν στον ελληνικό προϋπολογισμό».

Ακόμη, ζήτησε τη φύλαξη των ελληνικών συνόρων και από τους λαθρομετανάστες, για το θέμα των οποίων, υπενθύμισε ότι κατέθεσε πρόταση «για ύπαρξη ποσόστωσης στον αριθμό παραμονής τους στην Ελλάδα».

Για την οικονομία και τις επιπτώσεις από τη διεθνή κρίση, ο κ. Καρατζαφέρης τόνισε ότι «για να βγει η χώρα από την κρίση, χρειάζονται χρήματα» και «αυτά μπορούν να βρεθούν, γιατί υπάρχουν στην παραοικονομία. Πρόσθεσε δε, ότι «με την μείωση του ΦΠΑ θα γυρίσει η αγορά».

Σχετικά με τους εκλογικούς στόχους του ΛΑΟΣ στην Αχαΐα, ο Γιώργος Καρατζαφέρης σημείωσε ότι στόχος είναι να αυξηθούν τα ποσοστά του κόμματός του και να καταφέρει να εκλέξει έναν βουλευτή στο νομό.

Εκδήλωση ΛΑΟΣ για Βορειοηπειρώτες

«Στη δική μου καρδιά, η Ήπειρος είναι μία. Έχω τα ίδια αισθήματα για τη Β. Ήπειρο με αυτά που έχω για τη Β. Κύπρο. Όποιος πιστεύει ότι η πάροδος του χρόνου θα αλλοιώσει την Ιστορία, πλανάται πλάνην οικτράν. Η Ιστορία στέκεται πάνω από το χρόνο», τόνισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, σε εκδήλωση που διοργάνωσε το κόμμα του, προς τιμήν των Βορειοπειρωτών, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Αναφερόμενος γενικότερα στα εθνικά θέματα, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. σημείωσε ότι υπάρχουν πολλοί ορατοί, πολλοί πραγματικοί κίνδυνοι.

Στη Θράκη - ανέφερε - ότι το τουρκικό προξενείο και οι ψευτο-μουφτήδες λειτουργούν ως κράτος εν κράτει. Μάλιστα - όπως είπε ο Γ. Καρατζαφέρης - υπάρχει προσπάθεια να καλυφθούν οι αφίσες του ΛΑ.Ο.Σ. που έχουν σύνθημα «Σκόπια και Τουρκία απειλούν την Ελλάδα».

Στην Κύπρο υποστήριξε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει αφήσει μόνο του τον Χριστόφια να τα βγάλει πέρα, όχι τόσο με τον Ταλάτ, αλλά με τον Ερντογάν.

Στο Αιγαίο - όπως είπε - πάει να δημιουργηθεί μία de jure κατάσταση επικυριαρχίας της Τουρκίας εις βάρος της Ελλάδος.

Στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, καταλόγισε στην υπουργό Εξωτερικών «εκχώρηση του ονόματος» ενώ ανέφερε ότι το «κολοβό» βέτο ήταν μόνο για το πρόθεμα.

Αφού ο κ. Καρατζαφέρης είπε πως είναι ο τελευταίος που θα επιθυμούσε μία αναμέτρηση, συμπλήρωσε ότι επιθυμεί μία αξιοπρεπή ειρήνη, «που δεν θα βασίζεται σε κουμπαριές, σε γελάκια και σε ζεϊμπέκικα»

Εστίασε «το πρόβλημα της Ελλάδας» στο ότι «δεν έχουμε πείσει τον Αμερικανό να έχει μία διαφορετική, ισότιμη σχέση προς εμάς».

Σε σχέση με την οικονομία, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ζήτησε να καταλάβουν όλοι ότι, εκτός των άλλων, δεν πρέπει να παρακαλάμε συνέχεια γονατιστοί για μία παράταση και επανέλαβε την θέση του να εισρεύσει το χρήμα της παραοικονομίας στην πραγματική οικονομία. Καταληκτικά ζήτησε «να έχουμε εκλογικούς αντιπροσώπους παντού, ώστε να εκλεγούν πραγματικά οι βουλευτές που επιθυμεί ο λαός».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v