Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΣΥΕ: Έρχονται δύο ακόμη τρίμηνα ύφεσης

Η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη με δύο ακόμη τρίμηνα οικονομικής ύφεσης πριν η αναμενόμενη ανάκαμψη σε Ευρώπη και ΗΠΑ το 2010 βοηθήσει και την εγχώρια οικονομία να ανακάμψει, τόνισε ο κ. Μανώλης Κοντοπυράκης.

ΕΣΥΕ: Έρχονται δύο ακόμη τρίμηνα ύφεσης
Η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη με δύο ακόμη τρίμηνα οικονομικής ύφεσης πριν η αναμενόμενη ανάκαμψη στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ το 2010 βοηθήσει και την εγχώρια οικονομία να ανακάμψει, τόνισε σε συνέντευξή του στο Reuters, ο επικεφαλής της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, κ. Μανώλης Κοντοπυράκης.  

"Ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης στα εναπομείναντα δύο τρίμηνα του 2009 θα είναι αρνητικός", τόνισε ο κ. Κοντυπυράκης σε συνέντευξή του στο Reuters, χωρίς ωστόσο να κάνει πρόβλεψη για τη μεταβολή στα μεγέθη σε τριμηνιαία βάση.

"Με βάση τα τρέχοντα δεδομένα, η πρόβλεψή μου είναι ότι ο ρυθμός ανάπτυξης για το σύνολο του έτους θα είναι αρνητικός, αλλά καλύτερος του -1%", ανέφερε.  

Παράλληλα, εκτίμησε ότι ο πληθωρισμός για το σύνολο του έτους θα διαμορφωθεί στο 1,1% - 1,2% κατά μέσο όρο, ενώ προβλέπει πως η ανεργία θα διαμορφωθεί στο 9,1% μέσα στο 2009.  

  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v