Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

IiG: Εκδήλωση φορολογικής ενημέρωσης

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 26/9 στην Αθήνα εκδήλωση επενδυτικής και φορολογικής ενημέρωσης για τους ξένους διπλωμάτες της χώρας, με θέμα «Ο γρηγορότερος δρόμος για επενδύσεις στην Ελλάδα» από την Invest in Greece.

IiG: Εκδήλωση φορολογικής ενημέρωσης
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα εκδήλωση επενδυτικής και φορολογικής ενημέρωσης για τους ξένους διπλωμάτες της χώρας, με θέμα «Ο γρηγορότερος δρόμος για επενδύσεις στην Ελλάδα» από την εταιρεία Invest in Greece, τον αρμόδιο εθνικό φορέα προσέλκυσης επενδύσεων.

Στο επίκεντρο της ενημέρωσης των ξένων διπλωματών βρέθηκαν κρίσιμα ζητήματα, όπως το εθνικό έργο και ο σχεδιασμός για την απλοποίηση και σταθεροποίηση του φορολογικού συστήματος στη χώρα μας, τα στρατηγικά βήματα προόδου για την προσέλκυση Ξένων Άμεσων Επενδύσεων στην Ελλάδα και οι στρατηγικές εθνικές πρωτοβουλίες των τελευταίων ετών για τη θέσπιση αναβαθμισμένου πλαισίου φορολογικών κινήτρων για επενδυτές, όπως η επιτάχυνση της αδειοδοτικής διαδικασίας με το Νόμο «Fast Track».

Συγκεκριμένα, στην παρουσίασή του ο εισηγητής, κ. Θανάσης Κυριακόπουλος, Δικηγόρος - Εκπρόσωπος του Ινστιτούτου Οικονομικών και Φορολογικών Μελετών, ανέλυσε το ισχύον φορολογικό επενδυτικό πλαίσιο στη χώρα, οι βασικές κατευθύνσεις του οποίου περιλαμβάνουν αναδιαρθρώσεις - κίνητρα στον Ελληνικό κώδικα φορολογίας εισοδήματος, στο ειδικό καθεστώς φορολογίας για Εταιρίες, σύμφωνα με το Νόμο 3427/2005, σε φορολογικές προβλέψεις για παροχή φορολογικών κινήτρων, σύμφωνα με το Νόμο 3299/2004, σε ειδικά φορολογικά καθεστώτα σε ειδικούς τομείς, όπως η ναυτιλία, και σε φοροαπαλλαγές για τις διασυνοριακές συγχωνεύσεις.

Επιπλέον, ο κ. Ιωάννης Ρέτσας, Head of Investor Services Unit της Invest in Greece, παρουσίασε όλες τις εξελίξεις, σχετικά με τη νέα Διαδικασία Ταχείας Αδειοδότησης “Fast Track”, σε σχέση με την επιτάχυνση της υλοποίησης σημαντικών για την Ελληνική οικονομία επενδύσεων .

Η εκδήλωση διοργανώθηκε στο πλαίσιο της υποστήριξης της Invest in Greece στις εργασίες του τριήμερου Επιστημονικού Συνεδρίου «Οικονομικό – Φορολογικό Forum 2009», η υλοποίηση του οποίου ήταν μια πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Οικονομικών και Φορολογικών Μελετών, με την αρωγή του Προγράμματος Σπουδών «Φορολογία και Ελεγκτική» του Παντείου Πανεπιστημίου και του Ταμείου Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v