Νέα Α.Δ. για τη γνωστοποίηση τιμοκαταλόγων

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γιώργος Βλάχος υπέγραψε Αγορανομική Διάταξη, με την οποία η γνωστοποίηση των κοστολογικών στοιχείων και των τιμοκαταλόγων θα γίνεται εφεξής, στην Υπηρεσία Εποπτείας Αγοράς.

Νέα Α.Δ. για τη γνωστοποίηση τιμοκαταλόγων
Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γιώργος Βλάχος υπέγραψε την με αριθμ. 12/2009 νέα Αγορανομική Διάταξη, με την οποία ορίζεται ότι η γνωστοποίηση των κοστολογικών στοιχείων και των τιμοκαταλόγων, που υποβάλλονται μέχρι σήμερα στη ΓΓΕ του ΥΠ.ΑΝ. θα γίνεται εφεξής, στη Δ/νση Κοστολόγησης και Έρευνας Αγοράς της Υπηρεσίας Εποπτείας Αγοράς και στη Δ/νση Ελέγχων της Υπηρεσίας Εποπτείας Αγοράς.
 
Επίσης, ορίζεται ότι οι ειδικές συμφωνίες μεταξύ των προμηθευτών και των σούπερ μάρκετ, που μέχρι σήμερα γνωστοποιούνταν στο Εμπιστευτικό Πρωτόκολλο του Υφυπουργού Ανάπτυξης, εφεξής, θα υποβάλλονται, με την ένδειξη «Εμπιστευτικό », στο τηρούμενο σχετικό πρωτόκολλο στο γραφείο του κ. Ειδικού Γραμματέα της Υπηρεσίας Εποπτείας Αγοράς του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Σημειώνεται ότι τα στελέχη των αρμοδίων Υπηρεσιών υποχρεούνται στην τήρηση του απορρήτου, έναντι παντός τρίτου, των πληροφοριών και στοιχείων, που περιήλθαν σε γνώση τους κατά την διαδικασία του άρθρου αυτού, ακόμη και μετά από την καθοιονδήποτε τρόπο αποχώρησή τους από την Υπηρεσία.

----Η νέα αγορανομική διάταξη

ΘΕΜΑ:« Τροποποίηση του άρθρου 12 της Α.Δ 7/2009».

Έχοντας υπόψη :

1. Το Ν.1558/85 «Κυβέρνηση και Κυβερνητικά Όργανα», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει και κωδικοποιήθηκε με το Π.Δ 63/05 «περί κωδικοποιήσεως της νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά Όργανα».
2. Το Π.Δ 397/88 «Οργανισμός του Υπουργείου Εμπορίου», όπως τροποποιήθηκε και
ισχύει.
3. Το ΝΔ 136/46 «Περί Αγορανομικού Κώδικος», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.
4. Το Π.Δ 27/96 «Συγχώνευση των Υπουργείων Τουρισμού, Βιομηχανίας, Ενέργειας και Τεχνολογίας και Εμπορίου στο Υπουργείο Ανάπτυξης».
5. Το Π.Δ 122/04 «Ανασύσταση του Υπουργείου Τουρισμού».
6. Την Κοινή Yπουργική Απόφαση Δ15/Α/Φ19/1189/21-01-09 (ΦΕΚ 91/Β/09) των Πρωθυπουργού και Υπουργού Ανάπτυξης «Ανάθεση αρμοδιοτήτων στους Υφυπουργούς Ανάπτυξης Ιωάννη Μπούγα και Γεώργιο Βλάχο».
7. Την Α.Δ 7/2009 «Κωδικοποίηση Αγορανομικών Διατάξεων εκδοθεισών μέχρι και την 14-05-2009», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.
8. Το γεγονός ότι από τις ρυθμίσεις της παρούσας δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Άρθρο 1

Η παράγραφος 6 του άρθρου 12 του κεφαλαίου 1 της Α.Δ. 7/2009 αντικαθίσταται ως ακολούθως :
« 6. Ως αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης ορίζονται:
α) Η Δ/νση Κοστολόγησης και Έρευνας Αγοράς της Υπηρεσίας Εποπτείας Αγοράς .
β) Η Δ/νση Ελέγχων της Υπηρεσίας Εποπτείας Αγοράς .
Η γνωστοποίηση των προβλεπομένων κατά το άρθρο αυτό ,στοιχείων θα γίνεται με την ένδειξη «Εμπιστευτικό », στο τηρούμενο σχετικό πρωτόκολλο στο γραφείο του κ. Ειδικού Γραμματέα της Υπηρεσίας Εποπτείας Αγοράς του Υπουργείου Ανάπτυξης .
Τα στελέχη των αρμοδίων Υπηρεσιών υποχρεούνται στην τήρηση του απορρήτου ,έναντι παντός τρίτου ,των πληροφοριών και στοιχείων ,που περιήλθαν σε γνώση τους κατά την διαδικασία του άρθρου αυτού ,ακόμη και μετά από την καθοιονδήποτε τρόπο αποχώρησή τους από την Υπηρεσία ».


Άρθρο 2

Κατά τα λοιπά ισχύει ως έχει το άρθρο 12 του κεφαλαίου 1 της Α.Δ. 7/2009 .

Άρθρο 3

1. Οι παραβάτες της παρούσας που ισχύει σε όλη την χώρα από την επομένη της ανακοίνωσής της στον ημερήσιο τύπο διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τον ισχύοντα Αγορανομικό Κώδικα .
2. Να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και να ανακοινωθεί στον ημερήσιο τύπο.

Ο Υφυπουργός
Γεώργιος Βλάχος

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v