Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΑΤΕ: Καταγγέλλει απ’ ευθείας αναθέσεις έργων

Σε τουλάχιστον 24 απ’ ευθείας αναθέσεις συμπληρωματικών έργων – εκ των οποίων οι 21 εντός του Σεπτεμβρίου, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 150 εκατ. έχει προχωρήσει η Εγνατία Οδός και έχει καταγράψει ο ΣΑΤΕ.

ΣΑΤΕ: Καταγγέλλει απ’ ευθείας αναθέσεις έργων
Σε τουλάχιστον εικοσιτέσσερις απ’ ευθείας αναθέσεις συμπληρωματικών έργων – εκ των οποίων οι 21 εντός του Σεπτεμβρίου, δηλαδή μετά την προκήρυξη των εκλογών – συνολικού προϋπολογισμού άνω των 150 εκατ. ευρώ, έχει προχωρήσει η «Εγνατία Οδός ΑΕ» το τελευταίο δίμηνο και έχει καταγράψει ο ΣΑΤΕ.

Την καταγγελία αυτή έκανε ο Πρόεδρος του ΣΑΤΕ Γεώργιος Βλάχος.

Όπως υπογραμμίζει, οι αναθέσεις αυτές γίνονται κατόπιν πρόσκλησης περιορισμένου αριθμού κατασκευαστικών εταιρειών και διαπραγμάτευσης.

Αφορούν εργασίες ολοκλήρωσης του οδικού άξονα, με την κατασκευή γεφυρών και κόμβων, ολοκλήρωση του παράπλευρού οδικού δικτύου και συνδέσεις με τοπικό δίκτυο, υδραυλικών διευθετήσεων, εγκατάστασης ηλεκτρονικών συστημάτων, ως και ενίσχυση, ανακατασκευή και εκ νέου ασφαλτόστρωση του νέου οδικού άξονα (!), διαμόρφωση προσωρινών χώρων στάθμευσης και Σταθμών Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών, κ.α.

«Πρόκειται για μια απαράδεκτη κατάσταση που πλήττει το σύνολο του κατασκευαστικού κόσμου, ταυτόχρονα, όμως δεν διασφαλίζει τα συμφέροντα του δημοσίου, κάτι που θα εξασφαλιζόταν με τον ευρύτερο δυνατό συναγωνισμό σε μια διαγωνιστική διαδικασία» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΑΤΕ Γεώργιος Βλάχος.

«Σε περίοδο, μάλιστα, κατά την οποία ο κατασκευαστικός κλάδος βιώνει σκληρά την κρίση, τέτοιες επιλογές, αποδεικνύουν ότι ορισμένοι έχουν θέσει ως στόχο την απαξίωση των κατασκευαστικών εταιρειών».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v