Κόντρα Παπαθανασίου - ΠΑΣΟΚ για το έλλειμμα

Εντείνεται η κόντρα μεταξύ του υπουργού Οικονομικών, κ. Παπαθανασίου και του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, κ. Παπακωνσταντίνου για το εάν το έλλειμμα θα διαμορφωθεί στο 6% ή 8% εφέτος.  

Εντείνεται η κόντρα μεταξύ των κ.κ. Παπαθανασίου και Παπακωνσταντίνου για το ύψος του ελλείμματος.

Ειδικότερα, αναφορικά με δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιάννης Παπαθανασίου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Παπακωνσταντίνου θα πρέπει να μάθει να διαβάζει καλύτερα. Αυτό που έχει πει η Κυβέρνηση, είναι ότι με την εφαρμογή των μέτρων που έχουμε ανακοινώσει και υλοποιούνται το έλλειμμα θα κλείσει στο 6% του ΑΕΠ. Αντιθέτως, εάν υιοθετηθεί η προτροπή του ΠΑΣΟΚ για κατάργηση των μέτρων που υλοποιούμε τότε το έλλειμμα θα είναι 8%.

Το ερώτημα, λοιπόν, που τίθεται στον κ. Παπακωνσταντίνου και στο ΠΑΣΟΚ είναι το εξής:

Εάν καταργηθούν τα μέτρα που υλοποιούμε, με ποια μέτρα πολιτικής μπορεί το έλλειμμα να μην υπερβεί το 6% του ΑΕΠ το 2009;

Με ποια συγκεκριμένα μέτρα θα μειωθεί το έλλειμμα κάτω από το 3%;

Από πού θα βρεθούν τα επιπλέον χρήματα για να χρηματοδοτηθούν οι προεκλογικές υποσχέσεις του ΠΑΣΟΚ, οι οποίες κοστίζουν 10,7 δις ευρώ;

Βεβαίως, το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, ακόμα και τώρα, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές, παραμένει κρυφό από τους Έλληνες πολίτες. Γιατί άραγε;».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v