Κ. Καραμανλής: «Σε κρίσιμο σταυροδρόμι η Ελλάδα»

Σκληρά οικονομικά μέτρα για την αντιμετώπιση του ελλείμματος «υπόσχεται» ο Κώστας Καραμανλής, σε συνέντευξή του στο Reuters, τονίζοντας ότι αισθάνεται σίγουρος πως οι Έλληνες θα επιλέξουν το «δύσκολο» μονοπάτι στις εκλογές.

Κ. Καραμανλής: «Σε κρίσιμο σταυροδρόμι η Ελλάδα»
Σκληρά οικονομικά μέτρα για την αντιμετώπιση του αυξανόμενου ελλείμματος «υπόσχεται» ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, σε συνέντευξή του στο Reuters, τονίζοντας ότι αισθάνεται σίγουρος πως οι Έλληνες θα επιλέξουν το «δύσκολο» μονοπάτι στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.

Στη συνέντευξή του στο πρακτορείο, ο κ. Καραμανλής σημειώνει ότι, εάν επανεκλεγεί την Κυριακή, θα επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις και θα προωθήσει τη διαφάνεια.

«Η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι. Σε αυτή τη χρονική συγκυρία, η χώρα χρειάζεται μια υπεύθυνη, σταθερή και ξεκάθαρη πολιτική. Είμαστε αντιμέτωποι με σοβαρά προβλήματα».

Όπως σημειώνει, η πολιτική του βασίζεται στον περιορισμό των δημοσίων δαπανών, την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και την επιτάχυνση των δομικών μεταρρυθμίσεων και των ιδιωτικοποιήσεων.

«Δηλώνω στους Έλληνες πολίτες πολύ ξεκάθαρα ότι έχουμε μπροστά μας δυο πολύ δύσκολα χρόνια», σημείωσε.

Παράλληλα, τόνισε ότι το έλλειμμα του προϋπολογισμού θα διαμορφωθεί περί το 6% εφέτος εάν υλοποιηθούν τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση τον Ιούνιο, και θα υποχωρήσει κάτω από το 3%, που είναι το «ταβάνι» που θέτει η Ε.Ε., πριν το 2011. «Πρέπει να αποδείξουμε πρώτα στους εαυτούς μας και κατά δεύτερον, στους εταίρους μας, ότι τακτοποιούμε τα δημόσια οικονομικά μας και ότι θα πετύχουμε το στόχο εντός της επόμενης διετίας», ανέφερε.

Ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι η Ελλάδα δεν θα προχωρήσει σε περαιτέρω δανεισμό εντός του έτους, καθώς έχει προχωρήσει σε μεγάλες εκδόσεις ομολόγων νωρίς εντός του 2009, καλύπτοντας σε μεγάλο βαθμό της ανάγκες της. «Όλες οι Κασσάνδρες, τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας, που έλεγαν ότι θα είχαμε πρόβλημα να χρηματοδοτήσουμε το χρέος μας, διαψεύστηκαν. Ο δανεισμός της Ελλάδας πραγματοποιήθηκε ομαλά».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v