ΠΑΣΟΚ: Ανεύθυνη η στάση της ΝΔ για υποθαλάσσια

Η στάση της Νέας Δημοκρατίας στο ζήτημα της κατασκευής της υποθαλάσσιας Θεσσαλονίκης υπήρξε ανεύθυνη, υποστήριξε ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Δημοσίων Έργων, Γιάννης Μαγκριώτης.

ΠΑΣΟΚ: Ανεύθυνη η στάση της ΝΔ για υποθαλάσσια
Η στάση της Νέας Δημοκρατίας στο ζήτημα της κατασκευής της υποθαλάσσιας Θεσσαλονίκης υπήρξε ανεύθυνη, υποστήριξε ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Δημοσίων Έργων, Γιάννης Μαγκριώτης.

Συγκεκριμένα ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Δημοσίων Έργων, Γιάννη Μαγκριώτης, σχετικά με την ακύρωση και τυπικά της σύμβασης για την κατασκευή της «Υποθαλάσσιας» στη Θεσσαλονίκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Χθες, 28 Σεπτεμβρίου συμπληρώθηκαν 60 μέρες από την ημέρα, που οι τράπεζες και ο παραχωρησιούχος κατήγγειλαν την σύμβαση της «Υποθαλάσσιας».

Κατήγγειλαν με βάση τη «Σύμβαση Παραχώρησης» το ελληνικό Δημόσιο, την κυβέρνηση, ότι δεν υλοποίησε τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την σύμβαση και γι’ αυτό ενεργοποιούν τις ρήτρες της, ακυρώνοντας την συνεργασία τους.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες που έχουν δημοσιευθεί στον Τύπο και δεν έχουν διαψευσθεί από την κυβέρνηση, εγείρουν αξιώσεις για αποζημίωση δεδουλευμένων και διαφυγόντων κερδών, ύψους περίπου 130 εκ. ευρώ.

Η κυβέρνηση από πέρυσι ήξερε το αδιέξοδο της πολιτικής και των επιλογών της και δεν έκανε τίποτα μέχρι σήμερα, αφήνοντας εκτεθειμένο το Δημόσιο, τη Θεσσαλονίκη και τον Έλληνα φορολογούμενο πολίτη, που καλείται σήμερα να πληρώσει τις δυσθεώρητες αποζημιώσεις που ζητούν τράπεζες και κατασκευαστές.

Το ΥΠΕΧΩΔΕ γνώριζε ότι στις 30 Ιουλίου οι τράπεζες και ο παραχωρησιούχος κατήγγειλαν τη σύμβαση, αφού ήταν ο αποδέκτης της καταγγελίας.

Καλέσαμε από τότε πολλές φορές τον κ Σουφλιά να τοποθετηθεί και να διευκρινίσει τι πρόκειται να γίνει και ποτέ δεν απάντησε.

Άλλωστε, τους τελευταίους έξι μήνες, τόσο ο ίδιος, όσο και ο κ. Καραμανλής, έχουν ανέβει πολλές φορές και για διαφόρους λόγους στη Θεσσαλονίκη και ποτέ δεν αναφέρθηκαν στην «Υποθαλάσσια», ενώ μέχρι τότε ήταν η κορωνίδα της προπαγάνδας τους.

Αυτή είναι μια στάση απολύτως ανεύθυνη, που αποδεικνύει για μια ακόμη φορά πόσο ανεύθυνη είναι η κυβέρνηση, ειδικότερα απέναντι στη Θεσσαλονίκη.

Η πόλη ταλαιπωρήθηκε, πλημμύρισε από υποσχέσεις και πανάκριβες διαφημίσεις και αντί για λύση, είδε επιδείνωση των κυκλοφοριακών και περιβαλλοντικών της προβλημάτων.
Φεύγουν και αφήνουν απελπιστικά αδικημένη την πόλη.

Το ΠΑΣΟΚ έχει σχέδιο, ωριμότητα και ετοιμότητα για να επιταχύνει και να ολοκληρώσει τις απαραίτητες συγκοινωνιακές υποδομές, που έχει ανάγκη εδώ και χρόνια η πόλη. Θα την καταστήσει ανθρώπινη, φιλική στους επισκέπτες της και ελκυστική στους επενδυτές.
Έχουμε ετοιμότητα και σχέδιο οραματικό και εφαρμόσιμο, για να αποκτήσει η πόλη την αυτοπεποίθηση και την εξωστρέφεια που της αξίζει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v