ΠΑΣΟΚ: Άμεση στήριξη εργαζόμενων σε ασφαλιστικές

Με τις προτάσεις της Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Συλλόγων Ελλάδας για άμεση οικονομική στήριξη των εργαζόμενων σε υπό εκκαθάριση ασφαλιστικές συμφώνησε κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ.

ΠΑΣΟΚ: Άμεση στήριξη εργαζόμενων σε ασφαλιστικές
Με τις προτάσεις της Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Συλλόγων Ελλάδας για άμεση οικονομική στήριξη των εργαζόμενων σε υπό εκκαθάριση ασφαλιστικές συμφώνησε κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ.

Ειδικότερα, από τον Τομέα Οικονομίας και τον Τομέα Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με τη συνάντησή τους με την Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Συλλόγων Ελλάδας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής την πολιτική εκπρόσωπο για θέματα Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη, αποτελούμενο από τη Γραμματέα του Τομέα Οικονομίας, Ντίνα Λάζαρη, το μέλος του Τομέα Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Παυλίνα Σπανδώνη, και το μέλος του Τομέα Οικονομίας, Λουκά Σπανό, συναντήθηκε σήμερα με την Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Συλλόγων Ελλάδας, με αφορμή τις πρόσφατες αρνητικές εξελίξεις στον κλάδο των ιδιωτικών ασφαλίσεων.

Η Ομοσπονδία ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ για τη συνολική κατάσταση των υπό εκκαθάριση εταιρειών, εστιάζοντας ιδιαιτέρα στα προβλήματα των εργαζομένων τους.

Διαπιστώθηκε ότι, η κυβέρνηση της Ν.Δ., ακόμα και σήμερα, παρά την έκκλησή μας και το επείγον του ζητήματος, δεν έχει συγκεκριμένο σχέδιο για τους εργαζόμενους.

Οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ τόνισαν την ανάγκη δημιουργίας ενός αποτελεσματικού πλαισίου στόχων για την εκκαθάριση και διαχείριση, το οποίο θα διασφαλίζει εξ αρχής, στο μέγιστο δυνατό βαθμό, τους εργαζόμενους.

Δεδομένου ότι, το ελληνικό Δημόσιο εγγυάται τα χαρτοφυλάκια ζωής, το ΠΑΣΟΚ θεωρεί ότι, ο επόπτης διαχείρισης πρέπει να απασχολήσει κατά τη διαδικασία τούς εργαζόμενους σε αυτές.

Επίσης, δεσμεύθηκε ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε μετά την εκκαθάριση, οι απολυμένοι του συγκεκριμένου κλάδου να απορροφηθούν από τις εταιρείες που θα αναλάβουν τα αντίστοιχα χαρτοφυλάκια. Στο ίδιο πνεύμα, θα ασκηθεί πίεση προς τις ασφαλιστικές εταιρείες να απορροφήσουν το σύνολο των υπόλοιπων εργαζομένων.

Τέλος, οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ συμφώνησαν με τις προτάσεις της Ομοσπονδίας για την άμεση οικονομική στήριξη των εργαζομένων και την επαγγελματική επανένταξη όσων μείνουν άνεργοι.

Με αφετηρία τα προγράμματα του ΟΑΕΔ νέων ελεύθερων επαγγελματιών, νέων θέσεων εργασίας και κατάρτισης, καθώς και με επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών για όσους βρίσκονται πλησίον της σύνταξης, και κατόπιν διαλόγου με τους εργαζόμενους, ως αυριανή κυβέρνηση, θα δημιουργήσει ένα σχέδιο απασχόλησης, που θα τους δίνει προοπτική, προσαρμοσμένο στις πραγματικές τους ανάγκες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v