Γιομπαζολιάς: "ΠΑΣΟΚ, η κυβερνώσα Αριστερά"

Είναι ζήτημα ευθύνης και τιμής να ανατάξουμε τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, τονίζει στη συνέντευξή του στο euro2day.gr ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Α΄ Αθήνας, κ. Μάκης Γιομπαζολιάς.

  • Συνέντευξη στον Νίκο Δρόσο
Γιομπαζολιάς: ΠΑΣΟΚ, η κυβερνώσα Αριστερά
Η οικονομία το 2004 ήταν νοικοκυρεμένη παρά τα μόνιμα οικονομικά και διαρθρωτικά προβλήματα της χώρας, υποστηρίζει ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ για την Α΄ Αθήνας, δημοσιογράφος, κ. Μάκης Γιομπαζολιάς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το γεγονός αυτό επέτρεψε στη Ν.Δ. να λέει μετά τα δύο πρώτα χρόνια της δικής της διακυβέρνησης ότι η οικονομία πάει καλά, μολονότι είχε προσπαθήσει να την εμφανίσει χείριστη με την περίφημη "απογραφή", ζημιώνοντας μικροκομματικά το κύρος και την αξιοπιστία της χώρας.

Η σημερινή δεινή οικονομική κατάσταση είναι αποτέλεσμα της αποτυχημένης πολιτικής της Ν.Δ. όλα αυτά τα χρόνια, την οποία απλώς επιβάρυνε η διεθνής οικονομική κρίση. Είναι ζήτημα ευθύνης και τιμής να ανατάξουμε την κατάσταση αυτή, υποστηρίζει στη συνέντευξή του για το euro2day.gr.

Πιστεύετε ότι το ΠΑΣΟΚ και τα στελέχη του έμαθαν από τα διδάγματα και τα παθήματα του παρελθόντος;

Αλαζονεία και πρακτικές που μας απομακρύνουν από τον μεγάλο μας υποστηρικτή τον ίδιο το λαό ανήκουν στο μέρος εκείνο του παρελθόντος που μόνο διδάσκει: "Έπραξες θα πάθεις! Έπαθες; Θα μάθεις !". Δεν το λέω εγώ αλλά ολόκληρη η αρχαιοελληνική γραμματεία και ο θυμόσοφος λαός μας… Όταν το πάθημα γίνεται… Ιστορία δεν χωρούν περιθώρια για άλλα λάθη. Ανανέωση παντού, σε πρόσωπα και σε πολιτικές είναι η επιλογή του ΠΑΣΟΚ, όπως τη διακηρύσσει ο πρόεδρός του και πρωθυπουργός, μετά τις 4 Οκτωβρίου, Γιώργος Παπανδρέου. Η γνώση έμπειρων στελεχών και η ορμητική έμπνευση νεότερων είμαι βέβαιος ότι θα χρησιμοποιηθούν στις σωστές δόσεις, με μεγαλύτερη αυτή των δεύτερων. Ο νέος πρωθυπουργός θα αποφασίσει το βέλτιστο μίγμα.

Τι θα αντιμετωπίσει το ΠΑΣΟΚ την επόμενη της 4ης Οκτωβρίου;

Η κατάσταση που παραλαμβάνει το ΠΑΣΟΚ είναι πράγματι πολύ δύσκολη. Αλλά η δημοκρατική παράταξη έχει αποδείξει ότι μπορεί να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τα δύσκολα. Το σχέδιο υπάρχει και έχει διατυπωθεί από τον Γιώργο Παπανδρέου. Κόντρα στην αδιέξοδη λογική του μεγαλύτερου στεγνώματος της αγοράς, της οικονομίας και των πολιτών, το ΠΑΣΟΚ επιλέγει την ενίσχυση των χαμηλών εισοδημάτων, την τόνωση της αγοράς, τη δημιουργία πολλών έργων σε όλη τη χώρα με δημόσιες επενδύσεις, την ενίσχυση της απασχόλησης, την κοινωνικά δίκαιη αναδιανομή του εθνικού προϊόντος και την εθνική ανάταση, για έξοδο της χώρας από την κρίση. Μαζί θέλουμε να δουλέψουμε για την ελπιδοφόρα εξελικτική διαδικασία της πράσινης ανάπτυξης, για την προκοπή των πολιτών κυρίως των νέων ανθρώπων, των παιδιών μας, που τα βλέπουμε όλοι με την αγωνία και τον θυμό ζωγραφισμένο στα μάτια. Γιατί αντιμετωπίζουν ένα μέλλον που δεν φαντάζει απλώς ΕΙΝΑΙ αβέβαιο και θα είναι τρομακτικό αν δεν σηκώσουμε ανάχωμα, όχι ελπίδας, αλλά πραγματικότητας!

Γιατί ο κόσμος πρέπει να εμπιστευτεί το ΠΑΣΟΚ;

Γιατί είναι το κόμμα που νοιάζεται γι' αυτόν χωρίς να θέλει να εκμεταλλευτεί τα όνειρα του. Αποτελεί με τις καινοτόμες ιδέες του την ελπίδα ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων που έχουν πελαγώσει από το πουθενά της νεοδημοκρατικής αποτυχίας.

Γιατί πιστεύετε ότι στις 4 Οκτωβρίου θα κερδίσει το ΠΑΣΟΚ;

Όπου και να πηγαίνουμε καθημερινά διαπιστώνουμε ότι η ελληνική κοινωνία έχει αποφασίσει να διώξει από την εξουσία τη Νεοδημοκρατική κυβέρνηση της αποτυχίας και να δώσει μεγάλη νίκη στο ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου. Η μεγαλύτερη δημοσκόπηση γι' αυτές τις εκλογές είναι αυτή που δίνει ο ίδιος ο λαός.

Γιατί πιστεύετε ότι το ΠΑΣΟΚ εκφράζει και την Αριστερά;

Το Πανελλήνιο Σοσιαλδημοκρατικό Κίνημα πρέπει να εκπροσωπήσει επάξια όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους. Και να πετύχει στην προσπάθεια ανάτασης της χώρας για το καλό όλων των Ελλήνων. Το ΠΑΣΟΚ θα είναι η κυβερνώσα Αριστερά!

Γιατί το ΠΑΣΟΚ οφείλει στάση σύνεσης;

Το ΠΑΣΟΚ οφείλει να μην παρασυρθεί σε αλαζονεία. Και να κάνει μέχρι κεραίας αυτά που υποσχέθηκε και που έχει ανάγκη ο τόπος. Οφείλει ακόμη να μη μεθύσει από την κυριαρχία που κατά πάσα πιθανότητα θα του δώσουν οι κάλπες.

Η κάθοδός σας στην πολιτική στην Α΄ Αθήνας συνδέεται και με την εμπειρία σας ως εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος στον δήμο Αθηναίων;

Ασφαλώς! Η πρώτη εκλογική περιφέρεια της Αθήνας είναι ο δήμος της Αθήνας, στον οποίο τα τελευταία χρόνια είμαι δημοτικός σύμβουλος. Η καθαριότητα που πάσχει, το πράσινο που λείπει, το κυκλοφοριακό που πνίγει, η αγορά που στενάζει, η γειτονιά που εξαφανίζεται, η νεολαία που ασφυκτιά, το μεταναστευτικό που προβληματίζει και ο πολιτισμός που σπαταλιέται είναι τα οξύτερα προβλήματα τα οποία χρειάζεται να αντιμετωπιστούν. Με όρεξη, με σχέδιο, με μέθοδο, με ειλικρίνεια, με συμμετοχή, με δουλειά, με συνέπεια, με δημοκρατία και βεβαίως με χρήματα.

Γιατί από τη δημοσιογραφία στην πολιτική;

Για να συνεχίσω την προσπάθεια μιας ζωής στη δημοσιογραφία στον συνδικαλισμό στον δήμο της Αθήνας, στην ίδια τη ζωή για μια καλύτερη ζωή στον τόπο μας. Και για να εμπνεύσει ξανά η πολιτική τους πολίτες. Και κυρίως τους νέους ανθρώπους, που είναι το μέλλον της Ελλάδας μας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v