Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πετραλιά: "Γρηγορότερα οι συντάξεις λόγω ΑΜΚΑ"

"Με τον ΑΜΚΑ, πλέον και η απόδοση των συντάξεων γίνεται από δεκαπέντε ημέρες έως τρεις μήνες". Αυτό τόνισε η υπουργός Απασχόλησης σε επίσκεψη που πραγματοποίησε σήμερα στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης.

Πετραλιά: Γρηγορότερα οι συντάξεις λόγω ΑΜΚΑ
Η Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κα Φάνη Πάλλη Πετραλιά επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης Α.Ε (ΗΔΙΚΑ Α.Ε) , όπου ενημερώθηκε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Ιωάννη Κοντό για την εφαρμογή του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ), ο οποίος είναι απαραίτητος από αύριο 1η Οκτωβρίου.

Ο ΑΜΚΑ είναι απαραίτητος για γρηγορότερες, απλούστερες και ποιοτικότερες συναλλαγές στην εργασία και στην ασφάλιση.

Μετά την επίσκεψη της Υπουργού η κα. Φάνη Πάλλη –Πετραλιά τόνισε τα εξής: 

"Βρισκόμαστε στην ΗΔΙΚΑ, που είναι η καρδιά της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης. Το μηχανογραφικό κέντρο της Κοινωνικής Ασφάλισης. Από σήμερα ο ΑΜΚΑ μπαίνει στη ζωή μας, ολοκληρώνοντας την ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Σε αυτό το χρονικό διάστημα 9.200.000 πολίτες έχουν ΑΜΚΑ, 110.000 πολίτες έχουν ζητήσει πληροφορίες από το 11131 τον τηλεφωνικό αριθμό, 2.500.000 πολίτες «μπήκαν» στο διαδικτυακό τόπο του ΗΔΙΚΑ και πληροφορήθηκαν για το αν έχουν ή πως θα αποκτήσουν τον ΑΜΚΑ. 

Ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης, ένας και μοναδικός για τον κάθε πολίτη θα μας ακολουθεί στον ασφαλιστικό μας και τον εργασιακό μας βίο. Είναι η ταυτότητα της εργασίας και της ασφάλισης. Δίνει τη δυνατότητα να έχουν καλύτερες παροχές οι πολίτες. Ο ΑΜΚΑ είναι βασικός πυλώνας της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης και να θυμίσω, ότι αύριο ολοκληρώνεται ο πρώτος χρόνος από την ενοποίηση των Ταμείων με πάρα πολύ θετικά αποτελέσματα και θεωρώ, ότι η μεγαλύτερη τομή και μεταρρύθμιση, που έχει γίνει τα τελευταία σαράντα χρόνια στη χώρα μας, είναι η ενοποίηση των Ταμείων. Εκατόν τριάντα τρία Ταμεία έγιναν δεκατρία. Η παθογένεια του συστήματος εξαφανίζεται και να πω, ότι και με την ενοποίηση και με τον ΑΜΚΑ, πλέον και η απόδοση των συντάξεων γίνεται από δεκαπέντε ημέρες έως τρεις μήνες.


Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΗΔΙΚΑ κ. Ιωάννης Κοντός δήλωσε τα εξής:

"Η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση ως γνωστόν είναι ο φορέας του Εθνικού Μητρώου ΑΜΚΑ. Είμαστε ευτυχείς γιατί ολοκληρώνεται ένα πολύ δυνατό έργο, το οποίο ξεκίνησε περίπου ένα χρόνο πριν, όταν ουσιαστικά μπήκε σε εφαρμογή η ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση της Κοινωνικής Ασφάλισης σήμερα διαθέτει στην βάση δεδομένων της 9.200.000 ΑΜΚΑ, ταυτόχρονα τους τελευταίους μήνες περισσότεροι από 3 εκατομμύρια πολίτες μας ήρθαν στα ΚΕΠ και στα Γραφεία ΑΜΚΑ, που έχουμε δημιουργήσει πανελλαδικά και έχουν λάβει τον ΑΜΚΑ τους, με έναν άθλο και έναν στόχο, ότι η εξυπηρέτηση αυτή να μην υπερβαίνει τα τρία λεπτά.

Επίσης, στη διάρκεια αυτή η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση της Κοινωνικής Ασφάλισης ΗΔΙΚΑ έχει αποστείλει περισσότερες από 6 εκατομμύρια κάρτες στους πολίτες και η διαδικασία, ουσιαστικά τώρα πλέον αρχίζει, με την έννοια ότι ο ΑΜΚΑ μπαίνει στη ζωή μας. Από 1η Οκτωβρίου θα είναι απαραίτητος για κάθε συναλλαγή του πολίτη με τα Ασφαλιστικά Ταμεία, το υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας και η ίδια η υπουργός έχει διαμορφώσει ένα στρατηγικό πλάνο, έτσι ώστε να εξυπηρετείται ακόμη κι αν δεν έχει ΑΜΚΑ και μετά την 1η Οκτώβρη.

Τα θετικά αποτελέσματα του ΑΜΚΑ θα τα δούμε στους επόμενους μήνες, γιατί πλέον θα έχουν τη δυνατότητα να υπάρχουν διασταυρώσεις στοιχείων με στόχο και την εισφοροδιαφυγή και την μαύρη εργασία και πιθανώς και κάποιους διπλούς ασφαλισμένους ή συνταξιούχους".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v