Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΑΤΕ: Τι απάντησε το ΥΠΕΧΩΔΕ για αντιπλημμυρικά

Οι καταγγελίες εργοληπτών για επιλεκτική ενημέρωση και αναθέσεις στα αντιπλημμυρικά έργα, που προκάλεσαν τη διαμαρτυρία του ΣΑΤΕ προς το ΥΠΕΧΩΔΕ, επιβεβαιώνονται από τον Γ.Γ. Δημοσίων Έργων Δημοσθένη Κατσιγιάννη.

ΣΑΤΕ: Τι απάντησε το ΥΠΕΧΩΔΕ για αντιπλημμυρικά
Οι καταγγελίες εργοληπτών για επιλεκτική ενημέρωση και αναθέσεις στα αντιπλημμυρικά έργα σε περιοχές γειτονικές με τις πυρόπληκτες στην Αττική, που προκάλεσαν, πριν δυο εβδομάδες, τη διαμαρτυρία του ΣΑΤΕ προς το ΥΠΕΧΩΔΕ, επιβεβαιώνονται από τον Γ.Γ. Δημοσίων Έργων Δημοσθένη Κατσιγιάννη.

Σε έγγραφό του προς τον ΣΑΤΕ ο κ. Κατσιγιάννης αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «προτιμήσαμε να εφαρμόσουμε την επιτυχημένη διαδικασία που είχαμε ακολουθήσει για αντίστοιχα έργα από τις πυρκαγιές του 2007 στην Πάρνηθα» και γι’ αυτό απευθύνθηκε σε μια μόνο εργοληπτική οργάνωση «να μας υποδείξει εταιρείες οι οποίες επιθυμούσαν και είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στην εκτέλεση των εξαιρετικά επειγόντων έργων», ενώ για περαιτέρω ενημέρωση παραπέμπει στις υπηρεσίες του υπουργείου.

Σε απάντηση ο ΣΑΤΕ έστειλε προς Γ.Γ. Δημόσιων Έργων έγγραφο στο οποίο επισημαίνεται ότι το υπουργείο όχι μόνο δεν απαντά στα ερωτήματα που τέθηκαν «αλλά και εμμέσως πλην σαφώς, επιβεβαιώνετε τις καταγγελίες των μελών μας ότι δεν ενημερώσατε όλες τις Εργοληπτικές Οργανώσεις, ως θα έδει, αλλά μόνο μια, επαναλαμβάνοντας το ίδιο σφάλμα με την περίπτωση της Πάρνηθας το 2007».

Να σημειωθεί ότι όπως υπογραμμίζεται στο έγγραφο του ΣΑΤΕ, ο Γ.Γ. Δημοσίων Έργων επιβεβαιώνει ότι αγνοήθηκε η εκδήλωση ενδιαφέροντος για την ανάληψη έργων από μέλη του ΣΑΤΕ (γνωστοποιήθηκε με επιστολή του ΣΑΤΕ στις 3/9), παρ’ όλο που την ίδια ημέρα και για το ίδιο θέμα, όπως αναφέρει ο ίδιος, είχε συνάντηση με πρόεδρο άλλης οργάνωσης εργοληπτών.

Και το έγγραφο του ΣΑΤΕ καταλήγει:

«Σε κάθε περίπτωση οφείλουμε να υπογραμμίσουμε ότι αυτό που ενδιαφέρει την κοινωνία δεν είναι μόνο “να ξεκινήσουν το ταχύτερο δυνατό τα επείγοντα έργα”, αλλά και να ολοκληρωθούν σωστά, έγκαιρα και οικονομικά με διαφανείς διαδικασίες. Για αυτό επιμένουμε στην δημοσιοποίηση των στοιχείων».

Υπενθυμίζουμε ότι ο ΣΑΤΕ εκπροσωπεί 800 τεχνικές εταιρείες και 9.500 Διπλωματούχους Μηχανικούς που απασχολούνται στις εταιρείες-μέλη του, δηλαδή, είναι ο σημαντικότερος φορέας εκπροσώπησης του κλάδου και ακόμη πως εγκαίρως είχε εκφράσει με επιστολή του προς το ΥΠΕΧΩΔΕ την άμεση διαθεσιμότητα σημαντικού αριθμού τεχνικά ικανών εταιρειών, οι οποίες μπορούσαν άμεσα να εκτελέσουν τα κατεπείγουσας ανάγκης έργα αποκατάστασης και αντιπλημμυρικής προστασίας στις πληγείσες περιοχές της Αττικής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v