Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πετραλιά: "Αύξηση εσόδων για ΕΤΑΑ και ΤΕΑΙΤ"

Το κτίριο στην οδό Μάρνης που στεγάστηκαν οι κεντρικές υπηρεσίες των δύο Ταμείων (ΕΤΑΑ και ΤΕΑΙΤ), επισκέφτηκε σήμερα η Υπουργός Απασχόλησης, η οποία επεσήμανε ότια τα έσοδα των δύο ταμείων μετά την ενοποίηση έχουν αυξηθεί. 

Πετραλιά: Αύξηση εσόδων για ΕΤΑΑ και ΤΕΑΙΤ
Το κτίριο στην οδό Μάρνης που στεγάστηκαν οι κεντρικές υπηρεσίες των δύο Ταμείων (ΕΤΑΑ και ΤΕΑΙΤ), επισκέφτηκε σήμερα η Υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη Πετραλιά. 
 
Σύμφωνα με την υπουργό, οι υπάλληλοι των ταμείων εργάζονται πια σε σαφώς πιο ανθρώπινες συνθήκες από το παρελθόν ενώ και οι πολίτες – ασφαλισμένοι είναι σαφές ότι εξυπηρετούνται πολύ καλύτερα.

Οι νέοι οριζόντιες Διευθύνσεις των Ταμείων (Διοίκηση, Οικονομικό, Επιθεώρηση, Πληροφορική) λειτουργούν κανονικά και με απτά ωφέλιμα αποτελέσματα για τα Ταμεία και τους πολίτες.

Τα οφέλη σύμφωνα μετην υπουργό είναι τα εξής:

1. Ήδη παρατηρείται αύξηση των εσόδων των Ταμείων από εισφορές της τάξης του 7,26% για το ΤΕΑΙΤ και 9,18% για το ΕΤΑΑ.

2. Λειτουργούν ενιαία λογιστήρια στις κεντρικές υπηρεσίες και προχωρά η on-line σύνδεση με τα λογιστήρια των Τομέων.

3. Προωθούνται οι κανονισμοί οικονομικής και λογιστικής λειτουργίας σε κάθε Ταμείο.

4. Στο ΕΤΑΑ και συγκεκριμένα για τον κλάδο υγείας, έχουν προχωρήσει πιο ενιαίες συμβάσεις με τους παρόχους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ενώ για το σύνολο των ασφαλισμένων του προωθείται πιλοτικά η έκδοση ηλεκτρονικής κάρτας ασφάλισης και υγείας που θα διευκολύνει αφάνταστα τις συναλλαγές τους με το Ταμείο.

5. Στο ΤΕΑΙΤ ξεπερνιούνται τα προβλήματα και οι καθυστερήσεις που υπήρχαν στην απονομή των παροχών και που οφείλονταν ακριβώς στην έλλειψη μηχανοργάνωσης και στο κατακερματισμό του Συστήματος.

Τέλος και για τα δύο ταμεία έχει δρομολογηθεί η πλήρης μηχανογράφησής τους μέσα από ειδικό πρόγραμμα της Κοινωνίας της Πληροφορίας, πράγμα που όπως είναι προφανές θα αναβαθμίσει ακόμα περισσότερο την ποιότητα της παροχής υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v