Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο υπουργείο Ανάπτυξης εγκαθίσταται η Λ. Κατσέλη

Στο υπουργείο Ανάπτυξης θα εγκατασταθεί η νέα υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Λούκα Κατσέλη. Οι αρμοδιότητες του διευρυμένου υπουργείου.

  • της Αθηνάς Καλαϊτζόγλου
Στο υπουργείο Ανάπτυξης εγκαθίσταται η Λ. Κατσέλη
Στο υπουργείο Ανάπτυξης θα εγκατασταθεί η νέα υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Λούκα Κατσέλη.

Στις αρμοδιότητες του διευρυμένου υπουργείου περιλαμβάνονται οι τομείς της βιομηχανίας, της ανταγωνιστικότητας της λειτουργίας της αγοράς, της προστασίας του καταναλωτή και της ναυτιλίας, πλην του λιμενικού σώματος.

Επί της ουσίας δηλαδή, η κ. Κατσέλη παίρνει την ευθύνη του υπουργείου Ανάπτυξης χωρίς την ενέργεια.

Στην τελετή παράδοσης - παραλαβής που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο ο απερχόμενος υπουργός κ. Χατζηδάκης, αφού της ευχήθηκε καλή επιτυχία, ανέφερε: "Εμείς προσπαθήσαμε για το καλύτερο, προσπαθήσαμε να αντιμετωπίσουμε τα θέματα της αγοράς. Η λειτουργία της αγοράς είναι το Νο 1 ζήτημα σε αυτό το υπουργείο, τα πράγματα τιθασεύτηκαν σε σχέση με τον τιμάριθμο. Προσπαθήσαμε να στηρίξουμε τις ΜμΕ μέσω του ΤΕΜΠΜΕ, ενώ ειδικός τομέας είναι το πρόγραμμα ανταγωνιστικότητας που έχει καλή πορεία".

Για να προσθέσει ο ίδιος πως "είναι βέβαιο ότι δεν θα πλήξετε καθόλου".

Ο κ. Χατζηδάκης επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει συνέχεια στο κράτος και από την πλευρά της η κ. Κατσέλη είπε: "Όπου χρειαστεί θα αλλάξει πολιτική".

Η κ. Κατσέλη τόνισε ότι είναι πρόκληση το ζήτημα της ανάπτυξης και πρέπει να το δούμε συνολικά και με δεδομένο ότι υπάρχει μεγάλο έλλειμμα χρειάζεται να κάνουμε μεγάλους βηματισμούς. "Είναι ώρα ευθύνης και δουλειάς και όχι δηλώσεων" είπε κλείνοντας.

Την κ. Κατσέλη πλαισίωναν οι υφυπουργοί κ. Σ. Αρναουτάκης και Μ. Μπόλαρης.

Ο τελευταίος θα έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v