Κλιμάκιο της Ε.Ε. στην Αθήνα την άλλη εβδομάδα

Το πρώτο κρίσιμο crash test στο μέτωπο των ελλειμμάτων θα έχει την ερχόμενη εβδομάδα ο νέος υπουργός Οικονομικών, ο οποίος καλείται να δώσει διευκρινίσεις στη Eurostat για το ύψος ελλείμματος το 2008 και το 2009.

Κλιμάκιο της Ε.Ε. στην Αθήνα την άλλη εβδομάδα
Το πρώτο κρίσιμο crash test στο μέτωπο των ελλειμμάτων θα έχει την ερχόμενη εβδομάδα ο νέος υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος καλείται να δώσει διευκρινίσεις στη Eurostat για το ύψος ελλείμματος και χρέους το 2008 αλλά και το 2009.

Κλιμάκιο της κοινοτικής στατιστικής υπηρεσίας θα επισκεφτεί την Ελλάδα, την επόμενη εβδομάδα, ώστε να ενημερωθεί από πρώτο χέρι για τα κρίσιμα δημοσιονομικά μεγέθη μετά την αποστολή στοιχείων από την ΕΣΥΕ την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία που εστάλησαν από τις ελληνικές αρχές δείχνουν έλλειμμα όχι 5% αλλά 5,7% επί του ΑΕΠ το 2008, γεγονός που κάνει ακόμη και την πρόβλεψη του διοικητή της ΤτΕ για έλλειμμα 10% φέτος να φαντάζει αισιόδοξη.

Στη συνέχεια, ο κ. Παπακωνσταντίνου στις 19/10 θα πρέπει να πείσει τους ομολόγους του, στο συμβούλιο Ecofin για την ανάγκη παροχής τριετούς περιθωρίου προσαρμογής στην Ελλάδα, ενώ στις 24 Οκτωβρίου θα πρέπει να παρουσιάσει ενώπιον της Κομισιόν συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v