Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προβόπουλος: Έλλειμμα κάτω του 10% φέτος

Αισιόδοξος ότι το έλλειμμα του προϋπολογισμού δεν θα ξεπεράσει το 10% του ΑΕΠ φέτος δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γ. Προβόπουλος. Τι δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.

Προβόπουλος: Έλλειμμα κάτω του 10% φέτος
Νέο καμπανάκι για την πορεία της οικονομίας σήμανε σήμερα ο διοικητής της ΤτΕ, κ. Γ. Προβόπουλος, μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου και τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλου και των υπουργών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και κ. Λ. Κατσέλη.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο κ. Προβόπουλος τόνισε ότι τα στοιχεία για την οικονομία είναι ανησυχητικά, όμως υπογράμμισε πως ευελπιστεί ότι το έλλειμμα του προϋπολογισμού δεν θα ξεπεράσει το 10% του ΑΕΠ φέτος.

Πηγές της ΤτΕ διευκρίνιζαν ότι η εκτίμηση για έλλειμμα στην περιοχή του 9% - 10% αφορά στα στοιχεία του γ΄ τριμήνου.

Οι ίδιες πηγές πρόσθεταν ότι αν ληφθούν άμεσα μέτρα υπάρχει η δυνατότητα να συγκρατηθεί η διεύρυνση του ελλείμματος το τελευταίο τρίμηνο.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου χαρακτήρισε πολύ σοβαρή την κατάσταση της οικονομίας, επισημαίνοντας ότι θα ασχολείται προσωπικά με όλα τα συναφή θέματα ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Στη συνάντηση εξετάστηκαν και τα στοιχεία σχετικά με την πορεία του χρέους της κεντρικής κυβέρνησης, το οποίο είχε φτάσει στα 282 δισ. ευρώ στο τέλος Μαρτίου και υπολογίζεται ότι προσέγγισε τα 300 δισ. ευρώ στο εξάμηνο.

Τα επίσημα στοιχεία για την πορεία του δημόσιου χρέους αναμένονται εντός των ημερών από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών κ. Π. Δούκας μιλώντας νωρίτερα σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού MEGA ανέφερε την εκτίμηση ότι το δημόσιο χρέος φέτος θα φτάσει στα 320 δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v