Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υπουργείο Υποδομών:Άμεσα ο διαγωνισμός για άγονες

Με τον διαγωνισμό για τις άγονες γραμμές στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, ξεκινά η νέα ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, το οποίο εξελίσσεται σε υπερ- υπουργείο.

Υπουργείο Υποδομών:Άμεσα ο διαγωνισμός για άγονες
Με τον διαγωνισμό για τις άγονες γραμμές στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, ξεκινά η νέα ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, το οποίο εξελίσσεται σε υπερ- υπουργείο για τον πρόσθετο λόγο ότι αναλαμβάνει την εποπτεία στο σύνολο των κατασκευών δημοσίων έργων, όπως τα σχολικά κτίρια, τα νοσοκομεία και τις φυλακές καθώς και την ακτοπλοΐα.

Ειδικότερα, έως τα τέλη του μήνα θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι προκηρύξεις και των τριών -εξ αναβολής- διαγωνισμών, για τις άγονες γραμμές, τα δρομολόγια διακρατικών συμφωνιών εκτός Ε.Ε. και την απελευθέρωση της επίγειας εξυπηρέτησης στα 34 περιφερειακά αεροδρόμια.

Σε ότι αφορά τις άγονες γραμμές, ο διαγωνισμός που προκηρύσσεται στις αρχές τις εβδομάδας, θα γίνει βάσει του ευρωπαϊκού κανονισμού 1008, όπως και ο προηγούμενος που ακυρώθηκε. Έως τις 23/10 θα προχωρήσει η προκήρυξη του διαγωνισμού για το handling στα περιφερειακά αεροδρόμια, ενώ στο τελευταίο δεκαήμερο του Οκτώβρη θα βγει και ο διαγωνισμός για τα διακρατικά δρομολόγια.

Όλες οι κατασκευές

Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι το υπουργείο Υποδομών αναλαμβάνει το σύνολο του όγκου των κατασκευών που γίνονται για λογαριασμό του Δημοσίου. Αξίζει να αναφερθεί ότι, ο ΟΣΚ και όλοι αντίστοιχοι φορείς που έως σήμερα υπάγονταν στα αρμόδια υπουργεία, όπως Παιδεία, Δικαιοσύνης και Υγείας, μεταφέρονται πλέον στο υπουργείο Υποδομών.

Μεγάλη περισυλλογή επικρατεί για το θέμα του ΟΣΕ, το οποίο η ηγεσία του Υποδομών το προσεγγίζει συνολικά εξετάζοντάς το από την αρχή. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι απορρίπτονται οι προτάσεις που προωθούνταν από την προηγούμενη κυβέρνηση σχετικά με την μισθωτή εφεδρεία, ενώ σκεπτικισμός υπάρχει για την δυνατότητα εφαρμογής προγράμματος εθελούσιας εξόδου.

Αντίθετα με το ζήτημα της ανάπτυξης δικτύου οπτικών ινών στο σπίτι, η ηγεσία του Υποδομών αναγνωρίζει ότι έγινε καλή προεργασία. Ήδη δόθηκε παράταση στην διαβούλευση κατά ένα μήνα και αναμένεται να γίνουν επεμβάσεις στο νομοσχέδιο που υπάρχει ανάλογα με τα συμπεράσματα της διαβούλευσης και τις προτάσεις των ενδιαφερομένων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v